Hulladékért virágot – Elindult az ÉAK akciója

Nyíregyháza város önkormányzata és az Észak-Alföldi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft.  ismét megszervezi a Hulladékért virágot elnevezésű akciót. Ezzel ismét lehetőség nyílik a lakosság számára, hogy aktívan részt vegyen a környezetvédelemben és a szelektív hulladékgyűjtésben.

A Korányi Frigyes utcai hulladékudvarban ismét nagy a forgalom, ahová folyamatosan érkeznek és adják le a városlakók a különválogatott hulladékot. Az Észak-Alföldi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. kezdeményezésére március 11. és március 23. között „Hulladékért virágot” akció keretében a város hulladékudvaraiban várják az érdeklődőket. A kezdeményezés célja továbbra is a szemléletformálás, hogy minél szélesebb körben elterjedjen a szelektív hulladékgyűjtés.

„Olvastam az újságban ezt az akciót, de egyébként is rendszeresen a konténerekbe dobjuk az üveget, mert elég sok szokott összegyűlni a háztartásunkba” – mondta Nagy Vilmosné.

A két hét során a különválogatott papír-, műanyag, öblösüveg, fém csomagolási hulladékért, valamint italos kartondobozokért utalványt, vagy növényi hulladékból készült komposztot kapnak a résztvevők. Ezáltal nemcsak a környezetüket tisztíthatják meg, hanem még jutalmat is kaphatnak a kezdeményezők jóvoltából. A „Hulladékért virágot” akció és az azt támogató Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzatának Környezetvédelmi Alapja így együttes erővel segíti elő a környezettudatos gondolkodást és cselekvést a város lakói között.

"Az előző évek lomtalanítása során tapasztaltuk azt, hogy a lakosság nagyon nagy mennyiségű újrahasznosítható hulladékot helyez ki, ezért szerveztünk egy olyan 2 hétig "Hulladékért virágot” akciót, ami során a lakosság ezt a szelektíven gyűjtött hulladékot átadhatja a társaságunknak. Azért, hogy még jobban motiváljuk a lakosságot, kitaláltuk a vásárlási utalványokat, amiket a behozott hulladék mennyiségéért adunk ellentételezésként. Ezek a vásárlási utalványok a velünk szerződött partnerekkel vásárolhatók le” – mondta Petró Árpád, az Észak-Alföldi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. cégvezetője.

Az Észak-Alföldi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft.-nek évente több kezdeményezése is van, melyeket rendszeresen meghirdetnek. Ezek az akciók nemcsak a lakosság körében népszerűek, hanem tavaly például a „Karácsonyfáért ajándék – Ültess egy karácsonyfát” programjuk elnyerte a Marketing Gyémánt Díjat is, ezáltal országos szinten is elismerték a társaság munkáját. A jelenleg is zajló Hulladékért virágot akció pedig egészen március 23-ig tart, ennek további részleteiről a lakosság az Észak-Alföldi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. weboldalán tájékozódhat.