Hivatalosan május 15-én véget ér a fűtési szezon, de igény szerint a hónap végéig kérhető!
Hivatalosan május 15-én véget ér a fűtési szezon, amely most teljesen átlagos volt, télen plusz 5 Celsius fokos átlaghőmérséklettel

Ezért a nyári elszámolás során a fogyasztók nem számolhatnak jelentős ráfizetéssel vagy visszatérítéssel. A májusi hűvös idő miatt a Nyírtávhő Kft. a hónap közepe után is ki tudja szolgálni a fűtési igényeket.

Átlagos fűtési szezont zárhat május 15-én a Nyírtávhő Kft. A tavalyi ősz egy kicsit enyhébb volt a megszokottnál, a tél nem volt durva, az idei tavasz pedig az átlagostól egy kicsit hűvösebb. A téli napokon plusz 5 Celsius fokos volt az átlaghőmérséklet, amely megfelel az elmúlt 10 év átlagának. Ez energiafogyasztásban azt jelenti, hogy a fogyasztók is átlagos költséget fizetnek, így a nyári elszámolás során nem számolhatnak jelentős ráfizetéssel vagy visszatérítéssel. Az előleg fedezetet nyújt majd a végleges fűtésszámlára.

Addig fűtenek, amíg igény van a szolgáltatásra

Joó László ügyvezető elmondta, a május elején betört szokatlan hideg időben sokan újra kérték a szolgáltatást. A fűtés már majdnem leállt az ünnep előtt, de most 12 ezer lakást újra fűtenek, valamint a közintézményekben is meleg van. A fűtési szezon hivatalosan ugyan május 15-ig tart, de a Nyírtávhő Kft. az időjárás függvényében ezt követően is ki tudják szolgálni a fűtési igényeket, ezért még nem kezdik meg a karbantartási munkákat.