Hírek a Nyíregyházi Törvényszéktől: kábítószer-kereskedőket tartóztatott le a bíróság

A Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírója 2020. március 27-én a kábítószer-kereskedelem bűntette miatt folyamatban lévő eljárásban 2020. április 27-ig elrendelte V.L. és A.Á. gyanúsítottak letartóztatást.

A megalapozott gyanú szerint 2020. március 24-én 13 óra körül a két férfi az M3-as autópálya Gelej pihenőjében egy ismeretlen személytől kábítószert vásárolt azzal a céllal, hogy azt tovább értékesítik. Később Nyíregyházán a rendőrök igazoltatták őket és az autójukban talált 200 gramm kábítószert lefoglalták.

Az ügyben a nyomozás folyamatban van. A bíróság döntése szerint a kiemelkedően súlyos bűncselekmény – 5-10 évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető – megalapozott gyanúja miatt tartani lehet attól, hogy a gyanúsítottak szabadlábon hagyásuk esetén megszöknének vagy elrejtőznének a hatóságok elől.

Továbbá a tanúk befolyásolásával vagy bizonyítékok megsemmisítésével megnehezítenék a nyomozást, illetve a bizonyítási eljárást.

Mivel V.L. korábban többször volt büntetve, és ezt a cselekményét is felfüggesztett szabadságvesztés büntetés hatálya alatt követte el, az ő esetében fennáll a bűnismétlés veszélye is.

A végzés nem végleges.

Azt az ügyész tudomásul vette, de a gyanúsítottak és védőik fellebbezést jelentettek be.

 

Forrás: Nyíregyházi Törvényszék