Hétfőn indul a távoktatás több egyetemen – Üzenetben tájékoztatják a hallgatókat

A Petőfi Tv internetes oldalán összegyűjtötték mi várható az egyetemeken hétfőtől. Az intézmények levélben, az interneten vagy videóüzenetben tájékoztatják a hallgatókat a változásokról. A Corvinus-on és a Semmelweis Egyetemen holnap indul a távoktatás.

A Corvinus Egyetem nagy erőkkel készül a hétfőtől induló távoktatásra. Korábban az időbeosztást már elküldték a hallgatóknak személyre szóló levélben. A hallgatók most a praktikus tudnivalókat olvashatják az egyetemi honlapon – számolt be a petofilive.hu. Az egyetem tájékoztatása szerint a diákok a Moodle és Microsoft Teams platformokat használhatják majd a távoktatásban és a kommunikációban. A Semmelweis Egyetem külön aloldalt hozott létre a koronavírus miatti tudnivalók kommunikálására.  Azt írják, hogy az eredeti órarendeket fogják megtartani – de távoktatásban zajlik minden. Az új koronavírus okozta járványügyi helyzet miatt elrendelt távoktatás március 23-án kezdődik az egyetemen használt Moodle e-learning rendszerben, az évközi számonkérés és vizsgáztatás, szakdolgozatvédés  pedig a „Zoom” rendszer használatával valósul meg. A gyakorlati órákat a veszélyhelyzet feloldását követően be kell pótolni – írták. A Szegedi Tudományegyetem is videóban tájékoztatja az egyetemi polgárokat a hétfőtől kezdődő távoktatásról, amelyben kifejtik, hogy folyamatosan készülnek az online tanagyagok, amelyeket a héttől a tanulók és oktatók rendelkezésére bocsátanak.

Fülöp József, a MOME rektora a YouTube-ra feltöltött üzenetében reményét fejezte ki, hogy a félévet be tudják majd fejezni  és tervük szerint a felvételi vizsgákat is szeretnék megtartani.

Nyilvánvaló hogy az eszközeinket, műhelyeinket nem tudjuk úgy használni mint eddig, de az elvárásainkat is ehhez fogjuk igazítani.

- közölte, hozzátéve, hogy az egyetem folyamatosan tájékoztatókat tesz közzé.

 

Forrás: koronavirus.gov.hu / hirado.hu