Hetente kétszer Szenior Táncház az Alvégesi Művelődési Házban

 

Sokan elmentek az Alvégesi Művelődési Házba a Szenior Táncház bemutató órájára a Kultúrházak éjjel-nappal programsorozat keretében. Szabó Kata táncoktató az idősebbek mozgáslehetőségét népszerűsítette. A foglalkozásokat hetente két alkalommal tartják, az egyik a Mozdulj Nyíregyháza program része. Általában 40-en vesznek részt a foglalkozásokon az 50 év felettiek, de nem ritka a 70 évesnél idősebb vendég sem. Petrilla Árpádné néhány hónappal ezelőtt úgy döntötte el, hogy bekapcsolódik a Szenior Tánciskola munkájába. Nagyon jó hangulatú, kellemes foglalkozásokon vesznek részt, nagyszerű táncoktatóval, aki ezzel a korosztállyal megtalálja a hangnemet. Régi magyar retró dalokra táncolnak, és mindannyian nagyon jól érzik magunkat.

Elmondta:

Az az egészségi állapotukra is kifejezetten jó hatással van.

A férfiakat is várják

A foglalkozásokon a hölgyek az aktívabbak, de a bemutató órán most férfi érdeklődő is volt. Vattamány Gusztáv a Nyíregyházi Naplóban olvasott erről a lehetőségről, hogy az idősebbek is mozoghatnak. A felesége nagyon szeret táncolni és elkísérte, eljöttem vele és szemlélődik.

A táncórákon régi magyar slágerek szólnak, melyekre körtáncolnak, utcatáncolnak, és ülőtáncolnak. A foglalkozásokra tánctudás és táncpartner nélkül is lehet menni.

 

Szoboszlai Tibor