Helyesírási totóval a helyes írásért – Töltse ki Ön is!

A Nyíregyházi Egyetem Nyelv- és Irodalomtudományi Intézetének oktatói, dr. Minya Károly és dr. Sebestyén Zsolt az EFOP-3.4.4-16-2017-00020 azonosító számú pályázat keretében tudástesztet, online kitölthető totót készítettek a helyesírásukat fejleszteni vagy tudásukat ellenőrizni kívánó diákok, hallgatók és az érdeklődők számára. 

A totó feladatai felölelik a helyesírás minden egyes részterületét a betűrendbe sorolástól a helyesírási alapelveken át a tulajdonnevek vagy az összetett szavak írásáig. A 19 fő helyesírási kérdéskört átfogó totóban témakörönként egységesen 12-12 kérdés segítségével ellenőrizhető a megszerzett tudás, minden esetben három lehetséges válasz közül kiválasztva a helyes megoldást. Az összesen 550 feladat témakörökbe sorolása egyúttal lehetőséget kínál a célirányos fejlesztésre és gyakorlásra. A regisztrált felhasználók a totó kitöltését követően kiértékelést kapnak az elért eredményeikről. 

A helyesírási totó elérhető a Nyelv- és Irodalomtudományi Intézet honlapján, valamint a http://tudasteszt.nye.hu linken.

 

Forrás: Nyíregyházi Egyetem