Helló Nyíregyháza! – Ismét megrendezik a város tavaszköszöntő rendezvényét
Fotó: Szarka Lajos

Ismét megrendezik városunkban a Helló Nyíregyháza! elnevezésű, tavaszköszöntő rendezvényt április 27-én, szombaton. Az eseménynek a város főtere, a Kossuth tér ad otthont, ahol tematikus programokkal várják a kicsiket és nagyokat. A korábbi évekhez hasonlóan színpadi produkciók és kísérőprogramok színesítik az egész napos rendezvényt, az este sztárfellépője Dzsúdló lesz.

Április 27-én a jó hangulatú színpadi produkciók és sztárfellépők mellett vásári forgatag, játéksziget, civil kiállítók, kézműves foglalkozások és különböző bemutatók várják a Kossuth térre érkezőket a „Helló Nyíregyháza!” rendezvény keretében. A városvezetés a helyi diákönkormányzat javaslatára Dzsúdlót választotta a nap sztárfellépőjének.

„Az előző diákarlamenten felvetődött egy ötlet arra, hogy a Helló Nyíregyháza! programon akár egy nagyobb fellépőt vagy egy híresebb fellépőt is meghívhatna a városvezetés. Így Dzsúdlóra esett a választás, ami számunkra nagyon nagy öröm, hiszen nagyon népszerű a mai diákság körében, ezen kívül nagy megtiszteltetés számunkra az is, hogy az előzenekar a 3 általunk kiválasztott zenekar lesz” – emelte ki Takács Zsófia diákpolgármester.

 

A legkisebbeket játéksziget várja majd a Városalapítók szobránál. A posta előtti téren a Magyar Honvédség toborzó pontján pedig fegyver- és eszközbemutatóval készülnek az érdeklődő fiatalok számára – többek között ezt is elmondta dr. Ulrich Attila, Nyíregyháza alpolgármestere a hétfő délelőtti sajtótájékoztatón.

„E hét szombaton ismét Helló Nyíregyháza! nagyrendezvényre került sor itt, a Kossuth téren. Ezt a programot az önkormányzat elsősorban a fiataloknak szánja és a civil programoknak egy része, ami majd a téren zajlik az ő értük és az ő számukra lesz. A Kossuth téren nagyon sok program lesz, amit a kicsik és a nagyok kedvükre megtalálhatnak majd. A fellépők egy részét szintén a fiatalok számára ajánljuk. A Dzsúdlót konkrétan a Diák-polgármesteri Irodán keresztül a Diáktanács kérte még tavaly, ezt igyekeztünk, sőt meg is szereztük a számukra. Remélem, minél többen eljönnek” – tájékoztatott dr. Ulrich Attila alpolgármester.

Az alpolgármester azt is kiemelte, hogy a Dzsúdló koncertet 3 LED-falon keresztül is közvetíteni fogják a belvárosban, így is nagyobb területet adva a helyszínre érkezőknek. A rendezvényhez több városi civil szervezet is csatlakozott, akik szintén színes programokkal és játékokkal készülnek. A Kossuth tér belső körívén étel- és italudvar várja a kilátogatókat. Természetesen nem marad el a vásári forgatag sem: virágok, zöldség-gyümölcs, lekvár, méz, sajtok és különböző helyi termékek színesítik a kínálatot.

Kapcsolódó galéria

Helló Nyíregyháza 2024 tájékoztató