Helló nyár

Szombaton egészségsátrakkal, zumbával, aquafitnesszel és ingyenes búvárkodási lehetőséggel várják a vendégeket – hangzott el a nyárnyitó sajtótájékoztatón. Az egészségsátrakban 11 és 15 óra között részt lehet venni próbamasszázson, gyógyászati tájékoztatókon, vérnyomás- és vércukorszint-, valamint testzsírszázalék- és koleszterinszint-méréseken, mi több, életmentő gyakorlatokon is. Dr. Podlovics Roland, a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. vezérigazgatója elmondta, már a nyitónapon kedveskednek a vendégeknek. Akik ekkor belépőjegyet váltanak, emellé egy kupont kapnak ajándékba, mellyel júniusban egy alkalommal 50 százalék kedvezménnyel vásárolhatják meg jegyeiket.

FELKÉSZÜLTEK A STRANDSZEZONRA

A Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. felkészült a strandszezonra, a medencéket és a parkokat rendbe tették, a vízminőség jó, a játszótereket felújították, szeretettel várják a fürdőzni és napozni vágyókat. Az igazgató hozzátette, változatlanul egy jeggyel látogatható a Parkfürdő és az Aquarius Élményfürdő, s annak minden eleme: a versenyuszoda, a gyermekmedence és Robinson-sétány, a teljes egészében megújult játszótér, a családi medence, az óriáscsúszdák, a sodrófolyosó és zuhatag, az árnyékolt jakuzzi, a termálrészen a gyógyvizes medencék és persze a Ten Palm’s koktélbár, melyért nemrégiben országos elismerést kaptak. Az új szezonban korrekciós szinten emelkedtek csupán a jegyárak, viszont ezt kompenzálja a családi jegy bevezetése.
Június 1–12. között pedig ismét akciós fürdőzésre várják az iskolákat! A nebulók és nevelőik a tanév végét a strandon tölthetik, a belépőjegy részükre mindössze 1000 Ft/fő/alkalom. Bejelentkezés a lajos.podlovics@sostort.hu és az erzsebet.papp@sostort.hu címeken lehetséges.

NYÁRI RENDEZVÉNYEK

A Tófürdő nyitását, melyet június közepére terveznek, a tó vizének hőmérséklete határozza meg, itt a jegyárak nem változnak. A Parkfürdőben június 19-étől indul az éjszakai fürdőzés a termálmedencékben szerdai és pénteki napokon. Vasárnap újra ingyenes bábszínház várja majd a kicsiket. A nyári szezonban idén is lesznek kiemelt programok.
Július elején megrendezik a SóstóFesztet, majd az Országos Strandfoci Bajnokságot is. Július végén újra vízre szállnak az úszó alkalmatlanságok versenyének résztvevői, elindul a Sóstó Noise, augusztusban pedig a SóstóSerFeszt és a Strandparty várja a vendégeket Sóstógyógyfürdőn.

FEJLESZTÉSI TÁMOGATÁS

Minősítsék hungarikummá a magyarországi gyógyfürdőket – ezzel a javaslattal fordult a Magyar Fürdőszövetség a kormányzathoz. A legrangosabb fürdőket tömörítő érdekvédelmi szervezet Nyíregyházán tartotta kétnapos tavaszi közgyűlését a múlt héten. Az eseményen a fürdőszakemberek mellett részt vett a turisztikáért felelős helyettes államtitkár is.
Tavaly Nyíregyházán közel 12 százalékkal nőtt a vendégéjszakák száma. A turisták az állatpark és a fürdők miatt jönnek a szabolcsi megyeszékhelyre. Az önkormányzat ezért az elmúlt öt évben jelentős összegeket fordított a sóstói fürdő fejlesztésére.
– 2010 óta majdnem minden évben valamilyen európai uniós fejlesztést hajtottunk végre Sóstón. 2011-ben kezdtük a strand jelentős felújításával, átalakításával. Szálláshelyfejlesztésre is nyert a társaságunk vissza nem térítendő támogatást. Szép példa a Fürdőház hotellé válása. Jelenleg folyamatban van egy gyógyszárny fejlesztése és a szaunavilág átépítésének a munkálatai az Aquariusban – hangsúlyozta házigazdaként dr. Podlovics Roland, a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. vezérigazgatója.

NEVES FÜRDŐVÁROSOK KÖZT

A fejlesztéseknek köszönhetően Nyíregyháza 2013 óta a legnevesebb fürdővárosok közé tartozik. Az erőfeszítéseket a szakma is elismeri, többek között ennek köszönhető, hogy itt tartotta a Magyar Fürdőszövetség a tavaszi közgyűlését.
– Ez az elmúlt évek munkájának, teljesítményének a szakmai elismerése, hiszen nagyon sokáig beszéltünk arról, hogy milyen kihasználatlan lehetőségek vannak Sóstón, Sóstógyógyfürdőn. Ezeket az elmúlt 4 évben elkezdtük kiaknázni. Ennek eredménye, hogy az összes kutat gyógyvizessé minősítettük, három országos gyógyfürdő címet nyertünk el, tavalyelőtt pedig megkaptuk a Nemzeti Gyógyhely címet – emelte ki dr. Kovács Ferenc polgármester a rendezvényen.

HUNGARIKUMMÁ VÁLNÁNAK

Nyíregyházán arról is döntöttek, hogy a magyar fürdőket szeretnék felvetetni a hungarikumok közé.
– A tanácskozásunk során eljutottunk egészen odáig, hogy bizonyos paraméterek mellett, akár a magyarországi fürdők is, mint különlegességek, mint speciális szolgáltatások, a hungarikum kategóriában is felvételre kerülhetnének – mondta el Czeglédi Gyula, a Magyar Fürdőszövetség elnöke. A tanácskozáson részt vett a turizmusért felelős helyettes államtitkár is. Dr. Ruszinkó Ádám elmondta, a magyar fürdőknek nagy szerepe van abban, hogy tavaly 9 százalékkal nőtt Magyarországon a vendégéjszakák száma, a vendéglátósok bevételei pedig 12 százalékkal növekedtek. A kormányzat ezért újabb uniós és hazai forrásokkal kívánja támogatni a minősített gyógyhelyeket.

– Jelenleg arra koncentrálunk, hogy az európai uniós pályázatokat minél korábban ki tudjuk írni. Mivel Nyíregyházán vagyunk a Magyar Fürdőszövetség közgyűlésén, talán a legfontosabb, amit meg kell említsek, hogy lesz a gyógyhelyek számára egy jó, 100 százalékos támogatási intenzitással kiírandó pályázati lehetőségünk, amely ezek infrastrukturális, esztétikai, kényelmi fejlesztéseit fogja célozni – fejtette ki a turizmusért felelős helyettes államtitkár. Dr. Ruszinkó Ádám arról is beszámolt, hogy a Magyar Turizmus Zrt. segítségével erősíteni fogják Magyarország turisztikai marketingtevékenységét. Erre 8 milliárd forint uniós forrás áll majd rendelkezésre, melyet három év alatt lehet elkölteni.

 

ÉJSZAKAI FÜRDŐZÉS – JÚNIUS 19., PÉNTEKTŐL MINDEN SZERDÁN ÉS PÉNTEKEN
SóstóFeszt – július 3-4., Tófürdő
Országos Strandfoci Bajnokság – július 16–19.
Úszó Alkalmatlanságok Tréfás Vetélkedője és Tóparti Bogrács-Party – július 25.
SóstóSerFeszt – augusztus 7–9.
Sóstó Noise – június 20., július 25.
Coca-Cola Strandparty – augusztusban