„Hazudtak, illegálisan plakátoltak és félrevezettek az ellenzékiek” – Sajtóközlemény

A FIDESZ nyíregyházi alapszervezetének rendkívüli sajtóközleménye.

Hazudtak, illegálisan plakátoltak és szándékosan félrevezették a saját választóikat a nyíregyházi ellenzéki pártok! Ahelyett, hogy más párthoz hasonlóan szerződést kötöttekvolna a hirdetési jogtulajdonossal, az ellenzék szándékosan helyezett el több száz illegális plakátot a városban. Majd miután a felülettel rendelkező cég azt eltávolíttatta, a Fideszt kezdték vádolni lopással az interneten, félrevezetve ezzel saját szavazóikat.

Elmarasztalta a Helyi Választási bizottság az ellenzéki pártokat, valamint magát polgármesterjelöltjüket is Nyíregyházán.

A HVB három elmarasztaló határozatot is hozott 2019. szeptember 20-i ülésén a nyíregyházi ellenzékhez kötődő törvénysértések és hazugságaik miatt.

Mint ismeretes, a nyíregyházi ellenzéki pártok polgármesterjelöltjének plakátjait szabálytalanul és törvénytelenül helyezték ki a hét elején a városban.

A hirdetési felületek hasznosítási jogát birtokló társaság eltávolíttatta a törvénytelenül kihelyezett plakátokat.

Erre válaszul az ellenzéki polgármesterjelölt nem átallott pusztán hangulatkeltési céllal a hivatalos facebook profilján szavazást indítani, hogy kinek az érdekében állhatott ellopatni a plakátokat, mikor pontosan tudnia kellett, hogy azok törvénytelenül lettek kihelyezve. Ezzelegy időben, a város több pontján „ITT EGY ELLENZÉKI PLAKÁT VOLT! DE ELLOPTÁK EZT IS!” feliratú plakátok jelentek meg, szintén engedély nélkül. Ezeken már kiadó, felelős kiadó semszerepelt.

Az ellenzék, plakátlopási ügybe keverte saját magát, csak azért, hogy eltereljék a figyelmet saját törvénytelen akcióikról. Mártírként akarták feltüntetni magukat, azt a látszatot keltve, hogy korlátozzák, akadályozzák őket a választási kampányban.

A régi módszereket alkalmazva, az áldozat szerepét játszották, miközben ők voltak a törvénysértők.

Arcátlan módon próbálták megtéveszteni a választókat és pusztán politikai érdekből hazugsággyárat építettek pár nap alatt.

Ezek a törvénysértő tetteik és az azt követő hisztériakeltésük, pontosan megmutatja, kik is ők valójában! Alkalmatlanok és felelőtlenek. Ha politikai érdekük úgy kívánja, félrevezetik az embereket.

Nem számítunk másra tőlük ezek után sem. Mindent megtennének annak érdekében, hogy újra a nyíregyháziak nyakába üljenek és kiárusítsák, eladósítsák a várost.

A mai napon a Helyi választási Bizottság elmarasztalta és eltiltotta a további törvénysértéstől Jeszenszki András ellenzéki polgármester jelöltet 154/2019 (IX.20). Elmarasztalta és eltiltotta a további törvénysértéstől az MSZP-t, 155/2019 (IX.20), valamint elmarasztalta azokat, akik az ellenzéki plakátok ellopását hirdettek, bár ott nem sikerült egyenlőre pontosan megállapítani, kik is helyezték ki azokat.

(Bár egyes sajtóorgánumok állítása szerint ezen feliratok eltávolítása közben ellenzéki képviselők tetten érték a törvénytelenül kihelyezett feliratokat éppen eltávolítókat és számon kérték rajtuk tettüket, tehát nem nehéz beazonosítani, kik lehettek, akik kihelyezték azokat.)