Hazatért légiósok, egyeztetés az edzőkkel - Kevés az esély a bajnoki folytatásra

Állnak a bajnokságok, nincsenek sportrendezvények sem a felnőtteknél, sem az utánpótlásnál. És egyelőre nem is lehet tudni, hogy mikor folytatható a szezon – ha folytatható egyáltalán. A kosárlabdásoknál már véget ért az idény, és bár a Magyar Röplabda Szövetség még nem mondta ki a szezon végét, a Fatum Nyíregyháza külföldi légiósai kérték szerződésük felbontását, hogy hazatérhessenek.

Molly Lohman és Barbara Bacciottini is már otthonról köszönt el a közösségi oldalon.

 - Közös megegyezéssel felbontottuk a kontraktusokat, de arra kértük a lányokat, hogy maradjanak edzésben, mert számítanánk rájuk a jövőben!  De konkrét szerződést nem tudunk most senkinek ajánlani, mert egyelőre sok a bizonytalanság. A támogatóinkat is komolyan érinti a vírus miatt bekövetkező gazdasági helyzet, így pedig nehéz terveznünk. Én úgy látom, kicsi az esély arra, hogy a 2019/2020-as bajnokságok folytatódhatnak  – mondta Kőhalmi Richárd, a Nyíregyházi Sportcentrum ügyvezetője.  

A felnőtt csapatok mellett az utánpótlást is érinti a járvány miatti bajnoki felfüggesztés. A Nyíregyházi Sportcentrum így tárgyalt az itt dolgozó szakemberekkel. 

- A Nyíregyházi Sportcentrumnál két módon foglalkoztatjuk az edzőinket. Vannak akik főállású dolgozók, és vannak, akik vállalkozóként, megbízási szerződéssel végzik munkájukat. Mivel a munkavégzés utóbbiak esetében teljesen ellehetetlenült - bezárták az iskolákat, nem tudjuk a termeket igénybe venni - ezért kompromisszumos megoldással, közös megegyezéssel április 15-i hatállyal felbontjuk a megbízási szerződéseket. Sokan azt gondolták, hogy a felfüggesztés után azonnal megválunk tőlük, de mindenkivel egyesével akartunk egyeztetni, és bízunk abban, hogy rövidesen ismét együtt dolgozhatunk. Addig is biztosítottak arról, hogy a gyerekekkel kapcsolatban maradnak, az egyéni edzésprogramokat elküldték nekik – tette hozzá a Sportcentrum ügyvezetője. 

A főállásban dolgozók esetében más a helyzet, ők plusz feladatokat is kapnak. 

A munkaviszonnyal rendelkezők esetében mindenkinek az állását szeretnénk megtartani, de új feladatokat is kapnak. Online formában, videók segítségével küldik a feladatokat a gyerekeknek. Vannak olyan élsportolóink, akik egyénileg tréningeznek, ők is folyamatosan kapcsolatban vannak az edzőjükkel – mondta Kőhalmi Richárd. 

Mindenki abban bízik, hogy a helyzet rövidesen javul, addig is a Sportcentrum arra kér mindenkit, hogy maradjon otthon, mert csak így állítható meg a vírus további terjedése.