Határon túli kapcsolat - a Nyíregyháza Spartacus  szakmai igazgatója Erdélyben járt

1-0-ra győzött a Nyíregyháza Spartacus a legutóbbi fordulóban a Kaposvár ellen, a Szparinak pedig ez már a hatodik veretlen meccse volt zsinórban. Sajnos a siker komoly áldozattal is járt, Gyurján Bence ugyanis súlyosan megsérült. A támadó Achíllese elszakadt, kedden Siófokon már meg is operálták, és több hónapos kihagyás vár rá. A keret többi tagja viszont már a hétvégi Tiszakécske elleni találkozóra készül. A házigazdánál edzőváltás történt a napokban.

- A Tiszakécske edzőt váltott, de mi továbbra is tartjuk magunkat ahhoz, hogy a saját játékunkon szeretnénk javítani, és tovább akarjuk nyújtani a veretlenségi sorozatot. Gyurján Bence jó formában játszott, sajnos rá fél évig nem számíthatunk, mindenben igyekszünk segíteni őt a rehabilitáció során - mondta Zoran Spisljak vezetőedző.

A klub szakmai igazgatója az elmúlt időszakban több szakmai úton vett részt. A Puskás Akadémiánál többek között a videóelemző rendszert ismerhette meg, legutóbb pedig Lénártfalván járt Purguly Árpád, ahol a Csíkszereda vezetőivel, és Varga Károllyal, a külhoni akadémiák vezetőjével is találkozott.

- Nagyon fontos, hogy a szakmai kapcsolatok úgy épüljenek, hogy a Nyíregyháza Spartacus abból profitáljon. Van egy elképzelésünk, hitvallásunk, ehhez keresünk olyan partnereket, akik ugyanezeket az elvek vallják. Bízunk abban, hogy szorosabb lesz a kapcsolat több hazai és határon túli klubbal - mondta Purguly Árpád szakmai igazgató.

A szakmai stáb már most figyel határon túli fiatalokat is, akiket szeretnénk Nyíregyházára hozni, a kiválasztás pedig a jövőben még hatékonyabb lehet az együttműködéseknek köszönhetően. Jelenleg dolgoznak egy olyan rendszer kialakításán is, mely mérhető adatokat tartalmaz a felnőtt keret tagjait illetően, így folyamatosan nyomon követhető a labdarúgók teljesítménye.