Hatalmas támogatás Nyíregyházának
Partnerségi megállapodást kötött Nyíregyháza város önkormányzata és a Bige Holding Csoport. Az együttműködés értelmében a Bige Holding támogatja a megyeszékhely településfejlesztését, kulturális és sportéletét. A partnerségi megállapodást ünnepélyes keretek között írta alá dr. Kovács Ferenc polgármester és Bige László, a cégcsoport elnöke.

– A megállapodás arról szól, hogy Nyíregyháza fejlődjön. Nagyon örülök, hogy az ország európai szintű vállalkozója ilyen támogatást ad a városnak. Ebben az együttműködésben a jövőben nagyon sok lehetőség rejlik még – így értékelte dr. Kovács Ferenc polgármester azt a partnerségi megállapodást, amelyet Nyíregyháza város önkormányzata és a Bige Holding Csoport kötött.

 

TELEPÜLÉSFEJLESZTÉS, KULTÚRA- ÉS SPORTTÁMOGATÁS

 

Az együttműködés egyik pontja egy, a településfejlesztésre irányuló megállapodás, amelynek értelmében a Bige Holding beruházásait – amennyiben arra lehetőség nyílik – Nyíregyházán valósítja meg. A cégcsoport nemrég felépített irodaháza mellett közterületi fejlesztéseket valósít meg, és hosszú távon is hozzájárul a város területrendezéséhez. A megállapodás másik pontja szerint a cég támogatja a város kulturális és sportéletét. A Bige Holding öt éven át évi 30 millió forinttal támogatja a VIDOR Fesztivált, s a cégcsoport TAO-jának jelenleg 60, majd később 100 százalékát Nyíregyháza sportéletének támogatására ajánlja fel.

– A sport területén jelentős TAO-s támogatással rendelkezünk, de úgy gondolom, hogy abba, hogy azt mire fordítja a város, nekem nem kell beleszólnom – mondta Bige László. – Én ezt át fogom adni a polgármester úrnak, és majd ő eldönti, hogy az önkormányzat mit szeretne támogatni. Ezt ők jobban tudják, mint én, majd eldöntik, hol fontosabb a támogatás. Én úgy gondolom, a pénz jó helyre kerül majd.

 

További képekért kattintson a fotóra!

KIEMELT JELENTŐSÉGŰ EGYÜTTMŰKÖDÉS

 

A partnerségi megállapodást dr. Kovács Ferenc polgármester és Bige László, a cégcsoport elnöke ünnepélyes keretek között írta alá a városházán. Nyíregyháza polgármestere azt mondta: a város számára kiemelt jelentőségű az együttműködés.

– A támogatások számszerűleg is komoly összegeket jelentenek – mondta dr. Kovács Ferenc polgármester. – De a jelentőségét én abban látom, ezeken a konkrétumokon túlmenően, hogy elindultunk együtt egy úton, és ha két ilyen „fajsúlyos” szereplő együttműködik a város érdekében, akkor sok mindent tehet. Ez a szándékunk. És nagyon örülök, hogy Bige László is kinyilvánította ezt a szándékát, és az együttműködés a megállapodás aláírásával el is indult.

A partnerségi megállapodás megkötésekor Bige László elmondta: 32 éve él Nyíregyházán, így már lokálpatriótának vallja magát. A célja az, hogy a megyeszékhely fejlődjön, ami nemcsak számára, hanem a városlakóknak is előnyös. 

F. A.