Rendvédelmi nap
Rendvédelmi napot tartottak Nyíregyházán. A katasztrófavédelem, a rendőrség, a tűzoltóság, a honvédség, a büntetés-végrehajtás, illetve a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai látványos bemutatókkal adtak ízelítőt abból, milyen feladatokat végeznek a mindennapokban.

Bombával fenyegetőző férfit tett ártalmatlanná egy rendőrkutya Nyíregyháza belvárosában. A rendőrség a Kossuth téren azt mutatta meg, hogyan lépnek fel a bűncselekmények elkövetői ellen. Egy jóval kisebb, de nem kevésbé ügyes kutya pedig szaglás után megállapította, melyik bőröndbe rejtettek robbanóanyagot. A rendőrök látványos gyakorlatokkal mutatták meg a nagyközönségnek, hogyan végzik a nyomozómunkát.

 

LÁTVÁNYOS BEMUTATÓK

 

Rendvédelmi napot tartottak Nyíregyházán. Már ötödik alkalommal tartották meg a rendezvényt, ahol a katasztrófavédelem, a rendőrség, a tűzoltóság, a honvédség, a büntetés-végrehajtás, illetve a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai látványos bemutatókkal adtak ízelítőt abból, milyen feladatokat végeznek a mindennapokban.

További képekért kattintson a fotóra!

– Nemcsak békeidőszakban, a mindennapokban kell együttműködnünk szakhatósági és egyéb szakmai kérdésekben, hanem katasztrófahelyzetben is szoros együttműködésben kell dolgoznunk – mondta Varga Béla, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója. – Most van egy olyan napunk, amikor megmutathatjuk képességeinket a nyíregyháziaknak és a más településről érkezetteknek. A legjobb technikáinkat felállítottuk a főtéren, és különböző bemutatókat szerveztünk, így meg tudjuk mutatni, milyen képességekkel rendelkezünk és hogy számíthatnak ránk a mindennapokban.

 

FONTOS A NYÍREGYHÁZIAK BIZTONSÁGA

 

A rendvédelmi napon dr. Kovács Ferenc polgármester is köszöntötte a résztvevőket. Azt mondta: az önkormányzat számára kiemelten fontos a nyíregyháziak biztonsága, ezért, lehetőségeik szerint a rendvédelmi szerveket folyamatosan támogatják.

A rendvédelmi napon az érdeklődők többek között megnézhették, hogyan oltják a tüzet a nyírbátori kis tűzmanók, bepillanthattak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkájába, és közelről is megszemlélhették a fecskendőket. A városlakók emellett egy rendőri akciónak is tanúi lehettek. Megnézhették, milyen egy bűnözővel szembeni igazi tűzharc.

F. A.

(Fotó: Szarka Lajos)