Hat meccs, hat győzelem - ezúttal három gólt lőtt a Szpari idegenben

A Dorog ellen zárta az évet a Nyíregyháza Spartacus. A legutóbbi meccshez képest két helyen történt változás, Ötvös Bence és Szekszárdi Tamás is a kezdőben kapott helyet. 

Dorog - Nyíregyháza Spartacus 0-3 (0-0)

Buzánszky Jenő Stadion

Jv: Szilágyi Sándor (Tőkés Róbert, Bertalan Dávid)

Dorog: Mursits – Kitl (Sitku 78.), Berkó, Lencsés(Albert 61.), Forró – Beke, Girsik(Földi 70.), Lénárt, Papp M. – Barna G., Paudits. 

vezetőedző: Németh Szabolcs

Nyíregyháza: Jova - Svedyuk, Fodor, Talabér, Csilus Á., - Végső, Szekszárdi (Papp M. 58. ), Ötvös (Kártik 70.), Sinanovic (Gyurján 80.) - Kovács N., Hornyák

vezetőedző: Lengyel Roland 

A Szpari kezdte a találkozót egy mély talajú pályán, főleg a kapuk előtti területnél sáros a terület. A hazaik rúghattak először szögletet, majd a kifejelt labda után Sinanovic indult meg a jobb oldalon, de nem volt pontos a beadása. Kiegyenlített volt a játék, a 9. percben egy nyíregyházi szabadrúgás után alakult ki lövőhelyzet, de elkerülte a labda a kaput. Főleg beívelésekkel próbálkoztak a csapatok, és az első negyedóra végén egy szabadrúgást követően Jova fogta a labdát. A folytatásban is kevés volt a lehetőség, mindkét gárda szervezetten védekezett, támadásban főleg a szabadrúgások, szögletek jelentettek veszélyt.  Ötvös indult meg ígéretesen, az alapvonalnál gyanús körülmények között szerelték, a játékvezető nem adott büntetőt. A Dorognak volt két veszélyes beadása szélről a félidő felénél, de lemaradtak középen a támadók. A 29. percben előbb egy hazai szabadrúgás után Forró lőtt, Jova bravúrral kiütötte a labdát, majd a szöglet után elkerülte a labda a kaput. A másik oldalon a jól játszó Ötvös vállalta el 25 méterről, alig lőtt mellé. A 33. percben Sinanovic tört be a 16-oson belülre, majd a földre került, ezúttal is néma maradt a síp. A 34. percben Beke kapta a találkozó első sárga lapját. Az első félidő hosszabbítására még jutott egy dorogi szöglet, melynél Jova hárított, így maradt a 0-0. A második játékrész két nyíregyházi helyzettel indult, előbb Ötvös lövését hárította Mursits, majd a 48. percben Sinanovic lőtt jó cselek után fölé. Az 54. percben 18 méterről végezhettek el szabadrúgást a hazaiak, de Jova védett. Egy perccel később viszont megszerezte a vezetést a Nyíregyháza Spartacus! Ötvös adta be a labdát, Hornyákkal szemben Beke szabálytalankodott. A dorogi játékos megkapta második sárgáját, így kiállította a játékvezető, a megítélt büntetőt pedig Jova Levente belőtte, 0-1! A gól után meddő mezőnyfölényben játszottak a hazaiak, de nem volt helyzetük. A 69. percben ismét Jovának kellett fognia a labdát, majd próbált kontrázni a Szpari, meg is volt a lövőhelyzet, de nem volt pontos a befejezés Ötvös próbálkozásánál. Miközben próbált egyenlíteni a Dorog, az ellentámadások rendre veszélyesek voltak, de a lövések elkerülték a hazai kaput. Hornyák előtt adódott lehetőség de mellé lőtt, majd Sinanovic - aki remekül játszott - a félpályáról indulva szép cselek után tüzelt mellé. A 77. percben a Dorog előtt adódott helyzet, egy beadás után Paudits lyukat rúgott, Papp elé került a labda, aki mellé lőtt. A hajrában aztán potyogtak a gólok! A 86. percben egy beadás után középen alakult ki kavarodás, és Papp Máté lőtt a kapuba, 0-2! A középkezdés után nem sokkal Kovács N. és Kártik játszottak össze, a beadásra pedig Gyurján Bence érkezett, 0-3! A Nyíregyháza Spartacus szervezett játékkal győzött, hat meccs, hat győzelem az ősz végi mérleg!