Hasznos információk: így zajlik majd a beköltözés a Nyíregyházi Egyetem kollégiumába

A Nyíregyházi Egyetem Campus Kollégiuma elsősorban az egyetem hallgatói számára biztosítja a kollégiumi elhelyezést. Az Egyetemi Kollégiumi Bizottság 2020. augusztus 18-án döntött a felvételről: minden egyetemi hallgatót felvettünk, aki benyújtotta a Neptun rendszeren keresztül a jelentkezését.  A létszámadatok alapján 60 elsőéves és 241 fő felsőbb éves hallgató nyert felvételt – tájékoztatott Baloghné Asztalos Katalin, a Campus Kollégium csoportvezetője. 

A Nyíregyházi Egyetem azon felsőoktatási intézmények közé tartozik, amely minden egyetemi hallgatóját fel tudta venni a kollégiumba.  A pótfelvételi eljárásban felvettek részére is biztosítanak elhelyezést. Pótkollégiumi jelentkezési lehetőséget nyitottak meg a 2020. szeptember 1-4-e között időszakra, nemcsak az elsőéves, hanem azon felsőbb éves hallgatók részére is, akik lemaradtak a korábban meghirdetett határidőről. 

Tekintettel a jelenlegi vírushelyzetre a fertőzés esetleges kialakulásának minimalizálása érdekében, az egyetemi hallgatók a normál, alacsonyabb komfortfokozatú 2+2 ágyas szobákban 1+1 fő szobabeosztással kerülnek elhelyezésre. A vírusvédelmi elvárásoknak megfelelően a kollégium gondoskodik a folyamatos fertőtlenítésről, főként a közösségi helyiségek tekintetében. 

Az intézmény vezetése felhívta a kollégiumban lakók figyelmét, hogy saját lakószobában látogatót, vendéget, nem fogadhatnak; a kollégiumba történő belépéskor minden esetben kötelező a személyre szóló szobakártya felmutatása; a kollégiumi közösségi tereket fokozott védelem mellett használják; a higiénés szabályokat, a házirendet és a többi kollégiumi szabályzatot fokozottan be kell tartani; illetve kérik a hallgatókat, hogy felelős magatartásukkal segítsék a védekezés hatékonyságát, valamint tartsák be az egészségügyi megelőző, védekező intézkedéseket! 

Tekintettel a jelenlegi járványügyi helyzetre két időpontban hirdetik meg a beköltözés lehetőségét, elkerülve a tömeges érkezéseket. Elsőéves hallgatók részére augusztus 29-én (szombaton), felsőbb éves hallgatók részére szeptember 4-5-én (szombaton és vasárnap).  Két bejáratot nyitnak meg a beköltözéshez szükséges nyomtatványok kitöltéséhez, kártyafelvételhez. Belépéskor minden esetben testhőmérséklet mérésre kerül sor. A Nyíregyházi Egyetem kollégiumának teljes területén a maszk viselése kötelező és minden vendégnek be kell tartania a távolságtartás szabályait is.  

 

Forrás: Nyíregyházi Egyetem