Háromból kettő - A Csongrádot fogadták az Aqua SE korosztályos csapatai a bajnokságban

Hazai környezetben játszott az Aqua SE több korosztályos vízilabda együttese is. A nyíregyháziak az élmezőnyhöz tartozó Csongrádot fogadták, és izgalmas mérkőzéseket vívtak a csapatok. 

Az új uszodában, de zárt kapuk mögött játszhatott az Aqua SE gyermek, serdülő és ifjúsági csapata is a Csongrád ellen. Már a kisebb korosztályok nagy csatát vívtak, a meccsek végén pedig a nyíregyháziak örülhettek. Az ifik találkozóján szeretett volna az Aqua visszavágni az idegenben elszenvedett vereségért, ráadásul hazai környezetben még senki nem győzte le a mieinket. Végig 1-2 gól volt csak a különbség a találkozón, és helyenként látványos mozdulatokkal találtak a kapuba a játékosok. 16-16 után viszont könyörtelenül kihasználta a Csongrád a hibákat, és végül megnyerték a meccset. 

- Számítottunk arra, hogy szoros mérkőzések lesznek, mert Csongrádon mindhárom csapatunk kikapott ősszel. Most a gyermek korosztály egy góllal nyert, a serdülők magabiztosan győztek, az ifik pedig közel álltak a sikerhez, és egy nagyon színvonalas meccsen maradtak két góllal alul - mondta Szakács Roland, az Aqua SE elnöke. 

A nyíregyházi játékosokra decemberben vár még mérkőzés, majd pár nap pihenőt kapnak. A csapat nagyon jó formában játszott az elmúlt hetekben. 

- A játékosoknak is elmondtam, hogy nem jön jókor számunkra a szünet, mert egyre jobban játszott a csapat. A feladatunk most az, hogy ezt a formát átmentsük a januári folytatásra - mondta Kántor Gábor, az Aqua SE edzője. 

Az Aqua SE számára mozgalmas volt az elmúlt néhány hónap. A vízilabdások már az új uszodában készülhetnek, és a mérkőzéseket is itt rendezik, a járvány miatt viszont sokáig kérdéses volt, lesz-e egyáltalán bajnoki folytatás. A mieink keretében sok tehetséges játékos van, akik közül néhányan később magasabb osztályban is szerepelhetnek.