Három nap alatt nyolc bajnoki címet szereztek a Nyíregyházi Fókák

A június közepi szentesi versennyel indultak be újra a szenior úszóversenyek a járványhelyzetet követően, az elmúlt hétvégén pedig már a második megmérettetést tartották a 25 év feletti úszók. Péntektől vasárnapig, Gyulán került sor a hagyományos nyíltpályás országos bajnokságra, a dr. Regele Károly Emlékversenyre. Az ötvenedik alkalommal megrendezett, ezúttal is kiváló hangulatban és hamisítatlan nyári időben zajló összecsapáson a Nyíregyházi Fókák SE sportolói is képviseltették magukat négy versenyzővel, remek eredményeket elérve.

Cserés Miklós három számban - 200 és 400 gyors, 200 mell - ugrott medencébe és korcsoportjában mindhármat meg is nyerte, országos bajnoki címet szerezve.
Cseh Imre három bajnoki arannyal gazdagította az éremkollekciót - 200 mell, pillangó és vegyes -, emellett három második és egy harmadik helyezést is elért.
Hudáky Zoltán pedig két bajnoki címmel - 100 és 200 mell - járult hozzá a csapat sikereihez, továbbá egy ezüst- és két bronzéremmel, valamint öt egyéni csúccsal térhetett haza.
A három versenyző dr. Szilágyi Barnabással kiegészülve két váltószámban is rajtkőhöz állt, mind 4x50 gyorson, mind 4x50 méter vegyesen második hellyel bővítve a jó eredmények sorát.

Az elnyert összesen nyolc országos bajnoki cím és a mellette szerzett érmek és egyéni legjobb időeredmények remek visszaigazolást jelentenek a csapat számára, hiszen a koronavírus miatti hosszú - mintegy két és fél hónapos - kényszerpihenő után néhány hét alatt formába tudták hozni magukat és folytatni tudták korábbi sikereiket. A szenior úszók következő megmérettetésére két hét múlva, egy újabb dél-magyarországi helyszínen, Tótkomlóson kerül sor.