Három korosztályban is őszi bajnok lett a Nyíregyháza Spartacus női szakága

Három korosztályban is őszi bajnokok lettek a Nyíregyháza Spartacus leány együttesei. Több tehetséges játékos is a korosztály legjobbjai közé tartozik. A labdarúgókat a Mikulás is meglepte ajándékkal. 

Volt mit ünnepelniük a Szpari lányainak. Három korosztályban, az U14-ben, az U16-ban és az U19-ben is őszi bajnok lett a csapat, így a nagyobbak a szakág vezetésétől ajándékba egy kis korcsolyázást kaptak a Városi Jégpályán. A klub nagy hangsúlyt fektet az utánpótlás nevelésre, így bízik abban, hogy a fiatalokra építve a felnőtt csapattal rövidesen az élvonalban szerepelhet. 

- A hosszabb utat választottuk, és inkább a saját nevelésre építve szeretnénk egy olyan felnőtt gárdát, mely az élvonalban is eredményes lehet - mondta Sánta Tibor női szakágvezető.

A Mikulás – aki erősen hasonlított Sándor Dávid edzőre - csomagokat is adott a labdarúgóknak, virgácsot idén senki nem kapott. A tréner maximálisan elégedett volt a játékosok őszi teljesítményével. 

- Az hogy őszi bajnokok lettünk, az egy részsiker, igazán akkor lehetünk elégedettek, ha a bajnokság végén is az élen állunk. A játékosok hozzáállása példaértékű, és köszönjük a szülők támogatását is, nélkülük ez nem működne - mondta Sándor Dávid utánpótlás edző. 

Brekovszki Julianna ősszel ontotta a gólokat. A mindössze 13 éves játékos négy éve kezdett el a Szpariban focizni, és csak azért nem játszhat már most a felnőttek között, mert a szabályok szerint a 15. életévét be kell töltenie. Még egész kicsi volt, amikor megismerkedett a futballal. 

- Már az óvodában szerettem a fiúkkal focizni, és 9 évesen kezdtem a Szparinál játszani. Szeretnék majd egyszer a válogatottban pályára lépni, ez a nagy álmom - mondta Brekovszki Julianna játékos. 

A női futball egyre népszerűbb Magyarországon is. Több olyan, a Szparinál nevelkedő fiatal is van, aki a régiós válogatott tagja, néhányan pedig az NB-I-ben is bemutatkozhattak. A felnőtt gárda számára még nem ért véget az őszi idény, két mérkőzést még játszik a csapat.