Három ezüst a serdülő országos bajnokságról - Jól szerepeltek az úszók

Szerdától szombatig Debrecen adott otthont a Serdülő Országos Úszó Bajnokságnak, ahol 75 hazai egyesület versenyzői küzdöttek meg az érmekért.

A Nyíregyházi Sportcentrum úszóinak már az első nap jól sikerült. Barna Bianka Dorottya 100 mellen 1:11,33-mal új egyéni csúccsal 18 századdal maradt le a bajnoki címről, ezüstérmesként zárta a számát. Pénteken újabb szám várt Biankára, 200 mellen folytatta az éremgyűjtést és nem is hagyta alább, szintén  a dobogó második fokára állhatott fel. Három a magyar igazság! Szombaton újabb ezüstéremmel gazdagodott  Urbin Tamás és Kovács Rita tanítványa, aki 50 mellen csak négy századdal maradt le a bajnoki címről (32:98). 

Tajthy Milán  1500 m gyorson kezdett egyéniben az OB-n szerdán, hetedikként fejezte be a számát. Majd az utolsó napon 800 m gyorson remek hajrával szintén a hetedik helyen zárt (8:38,08). Az NYSC váltói 4x100 méteres mix gyorsváltója döntővel kezdte az OB-t, és nyolcadikok lettek. Csütörtökön a 4x200 m lány gyorsváltó döntőzött (Molnár Fruzsina, Lénárt Eszter, Fekete Vivien, Barna Bianka Dorottya). Az erős mezőnyben nyolcadik helyen fejezték be a döntőt a lányok. Pénteken  már a 4x100 mix vegyesváltó csapott bele a „lecsóba”. A Tajthy Milán, Barna Bianka Dorottya, Lengyel Áron, Fekete Vivien négyes  csak két századdal maradt le maradt le a dobogóról. Lengyel Áronnak egyéniben kétszer sikerült a B döntőben megmérettetnie magát.  100 m gyorson a B döntőben negyedik lett, majd az utolsó napon  100 m pillangón  B döntőben az 5. helyet szerezte meg (0:58,83).

 -Egy nagyon hosszú felkészülés végére tettünk pontot. A Bianka teljesítménye minden dicséretet megérdemel, bár az a fránya néhány század most nem nekünk kedvezett, de még nagyon szép jövő állhat előtte az úszásban. Néhány versenyszámban sajnos pontokat vesztettünk, de a váltók és Tajthy Milán, Lengyel Áron döntős szereplései is azt mutatják,hogy van potenciál a korosztályban. Minden versenyzőnek, edzőnek és segítőnek  gratulálok és köszönöm az eddigi munkájukat. A nyár maradék részére pedig jó pihenést a csapatnak. - értékelte az országos bajnokságot Urbin Tamás, a Nyíregyházi Sportcentrum úszó szakág vezetője.