Három elfogatóparancs után kattant a bilincs

A rendőrök okkal feltételezték, hogy férfi a végrehajtás és a hatóság elől külföldön rejtőzött el, ezért európai elfogatóparancs is érvényben volt ellene, de végül Nyíregyházán fogták el.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóság Felderítő Osztályának és a Nyíregyházi Rendőrkapitányság Közrendvédelmi Osztályának munkatársai közös műveletben elfogták K. Z. 30 éves nyíregyházi lakost 2023. január 27-én.

A férfi ellen három elfogatóparancs volt érvényben, amelyeket a Nyíregyházi Törvényszék Büntetés-végrehajtási Csoportja adott ki, mert a csalás és járművezetés ittas állapotban bűncselekmények elkövetése miatt jogerősen kiszabott szabadságvesztés büntetésének letöltését önként nem kezdte meg. A rendőrség okkal feltételezte, hogy férfi a végrehajtás és a hatóság elől külföldön rejtőzött el, ezért európai elfogatóparancs is érvényben volt ellene. A körözési eljárást folytató nyíregyházi rendőrök és a vármegyei nyomozók alapos felderítő munkájuk adatai alapján szervezték meg K. Z. elfogását, akit aztán büntetés-végrehajtási intézetbe vittek.

 

Forrás: police.hu