Három általános iskola tornaterme modernizálódott

Az orosi, a sóstóhegyi és a borbányai általános iskola tornaterme újult meg közel 200 millió forintból a Magyar Kézilabda Szövetség Országos Tornaterem Felújítási Programja keretében. Mindhárom teremben megújult a sportparketta, új kézilabdakapukat helyeztek el és energetikai fejlesztések is megvalósultak.

 

Decemberben sikeresen zárult a Magyar Kézilabda Szövetség Országos Tornaterem Felújítási Programja keretében Oroson a Herman Ottó, Sóstóhegyen a Szabó Lőrinc és Borbányán a Petőfi iskolák tornatermeinek felújítása, így a tanulók januártól már a felújított termekben sportolhatnak.

– Ezekkel együtt Nyíregyházán 2016 óta 17 iskolai tornaterem újult meg azért, hogy mozoghassanak, sportolhassanak a gyerekek. Ez jól mutatja, hogy mi törődünk az iskolákkal úgy is, hogy sem a fenntartók, sem a működtetők nem mi vagyunk. Az energetikai fejlesztések is folyamatosan zajlanak az iskolai programunk keretében, az óvodákat és bölcsődéket már felújítottuk – mondta el dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere.

A program egyik kiemelt célja, hogy elősegítse a gyermekek sportos életmódra való nevelését – emelte ki a borbányai Petőfi Sándor Általános Iskola tornatermének bejárásán dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár.

– Fel kell újítani a régi tornatermeket, hogy XXI. századi körülmények között sportolhassanak a gyerekek mind az iskolai keretek között, mind pedig a délutáni foglalkozásokon. Egy modern tornaterem biztonságos sportolási lehetőséget nyújt a diákok számára, de fontos az is, hogy jól érezzék magukat a környezetükben – mondta el dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, Nyíregyháza országgyűlési képviselője.

A modernizálására nagy szükség volt, hiszen komolyabb fejlesztésen nem esett át a tornaterem az 1986-os nyitás óta.

– Ez a fejlesztés nagyon fontos volt iskolánk számára, hiszen teljesen megújult a tornatermünk. Speciális sportpadlót kaptunk, ami kíméli a sportoló gyermekek ízületét, új lett a bordásfalunk, ami 1986 óta már elhasználódott, elektronikus ablaknyitással is gazdagodtunk, ami lehetővé teszi a megfelelő szellőztetést, ezen kívül új ledvilágítást építettek ki – mondta el Bajnay Kornél, a Petőfi Sándor Általános Iskola tagintézmény-vezetője.

A borbányai iskolában ezeken felül megvalósult a tető szigetelése, a tornaterem és az öltözőajtók festése, valamint új kézilabdakapukat helyeztek el.