Hamarosan kész az Atlétikai Centrum – Egyedülálló sportkomplexum épült Nyíregyházán
Fotó: Szarka Lajos

Várhatóan április végére befejeződik a nyíregyházi Atlétikai Centrum építése. A hét és fél milliárd forintos sportkomplexum a város atlétáinak a felkészülését biztosítja, edzőtáborok helyszíne lehet és a városlakók is használhatják majd. Az Atlétikai Centrum épületében egy 48 fős sportszállót is kialakítanak.

Hamarosan elkészül a sportkomplexum a régi NYVSC-pálya helyén, a szakemberek folyamatosan dolgoznak és az előre tervezett határidőket is tartják. A szabadtéri atlétikai pálya nyugati oldalán egy 570 fős fedett nézőteret is építettek, a füvesített dobópálya a térvilágításnak köszönhetően az esti edzések lehetőségét is biztosítja. Az 505 méter belső ívhosszúságú, 1 méter 80 centi széles futókört bárki használhatja majd, sportolók és amatőr városlakók egyaránt. Az atlétikacsarnokban futópályákat, hatszáz fős nézőteret, illetve különböző dobó-ugró számoknak helyet adó pályákat építettek.

Komplex épület

„A fejépületben a földszinten étkező található, illetve mindenféle sportszertár, a sportszakosztályoknak irodái, öltözői, különböző rekreációs lehetőségeket biztosító fitnesz-wellness terek, illetve a felső két emeleten a szállodai szobák találhatóak. Sportolási célra ebben a fejépületben létrehoztunk még egy nagy teret, amiben négy tollaslabdapálya, vagy ha nem négy tollaslabdapálya, akkor keresztbe egy röplabdapálya fér el, illetve vívótermek és súlyemelőtermek találhatóak még itt” – ismertette a centrum részleteit Hársfalvi Gergely, az Aktuál Bau Kft. ügyvezetője.

Sportszálló

Az épületegyüttes egy 48 fős sportszállóként is működik majd, közösségi terekkel és éttermi-konyha résszel. A beruházás ütem szerint halad, a befejező szakipari munkák, illetve minden folyamatnak a befejező munkái zajlanak. Ebben a hónapban az előzetes műszaki átadás-átvételi eljárást fogják elindítani, áprilisban pedig a hivatalos műszaki átvétel is megtörténik a tervek szerint.

„Egy olyan Atlétikai Centrum, egy olyan sportkomplexum épül, közel 12 ezer négyzetméteres területen, több mint egy hektáron, ami nemcsak Nyíregyházán nem volt még, hanem az országban sem. Ez egy hiánypótló nagy beruházás az atlétikának. Úgy terveztük meg az atlétikai szövetséggel együtt, hogy nemzetközi versenyek színvonalának megfelel, az Európai Atlétikai Szövetség akkreditációját is figyelembe vettük” – nyilatkozta dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere.

7 és fél milliárd forint

A sportkomplexumban edzőtáborokat is lehet majd szervezni, de elsősorban a nyíregyházi atléták felkészülésének és edzésének biztosít olyan körülményeket, ami eddig soha nem volt még itt, a városban – tette hozzá a polgármester. A generálkivitelező és a beruházásban dolgozó cégek, illetve alvállalkozók is nyíregyháziak, az építkezés 100 százalékban támogatott fejlesztés, a projekt összköltsége 7 és fél milliárd forint.

Kapcsolódó galéria

Helyszíni szemle az Atlétikai Centrumban