Hamarosan kerékpárúton lehet körbebiciklizni a Tokaji hegyet!

Hamarosan kerékpárúton lehet körbebiciklizni a Tokaji hegyet!

Megépül a tokaji hegyet körülvevő kerékpárút, illetve a Mád felé vezető szakasz, ezzel még egységesebbé válik a város környékén a kerékpárutak hálózata.

A tavaly év végén bejelentett, közel másfél milliárd forintos pályázati sikerek mellett egy újabb nyertes projektről értesítették a tokaji önkormányzatot. Szintén a TOP-os programok között nyert 1 milliárd 840 millió forintot -tokaji konzorciumi vezetéssel- az a projekt, amellyel a hegyet körülölelő kerékpárút megépítésére pályáztak.

A szakasznak egy része már korábban megépült, a Tokajtól a város közigazgatási határáig, Tarcal felé vezető szakaszt 2015-ben kezdték építeni és 2016-ban adták át. Közben a Nyíregyházát Tokajjal összekötő kerékpárút is elkészült, aminek a folytatása lesz az Erzsébet királyné hídjának felújítása is.

Az újabb tokaji sikerrel pedig teljessé válik a hálózat, hiszen kerékpáron már Bodrogkeresztúrt, Tarcalt és Mádot is el lehet érni, a tervek szerint pedig a szakasz becsatlakozik a később épülő, Szlovákia felé vezető úthálózatba is.

tokaj.hu