Hamarosan indul a Z-szak Nyíregyházán is

2022 szeptemberétől a Nyíregyházi Egyetemen is indul a Z-szak, azaz a természettudomány‒környezettan tanári szak.

A nagy múltú tanárképző intézményünk fontosnak tartja a pedagógusképzésben az új szak indítását, amely attól különleges, hogy Z generációs módszerek tanításával integrálja a természettudományos tanárképzést. A Budapesten, Debrecenben, Egerben, Nyíregyházán, Pécsett, Szegeden, Szombathelyen indított Z-szak képzésen kiváló szakemberek készítik fel a Z generáció oktatására kész pedagógusjelölteket.  

‒ A Z-szak célja a környezettudatosság és a természet megismerése, megértése minden eddigihez képest gyakorlatorientáltabb módszerek alkalmazásával, ahol az új kihívásoknak megfelelő kompetenciákkal rendelkező, a kísérletezésben profi hallgatók kapnak majd diplomát. Ők természettudomány‒környezettan tanárként az általános iskola felső tagozatában, illetve a középiskola első két évfolyamán tanuló diákoknak olyan természettudományos ismereteket adnak át Z generációs módszerekkel, amelyekkel motiválják, biztatják tanítványaik továbbtanulását az MTMI-szakmák (műszaki, természettudományos, informatika, matematika) irányába. A szak sokoldalúsága miatt bármilyen tantárgyból szerzett emelt szintű érettségivel lehet jelentkezni ‒ tájékoztatott Vassné prof. dr. Figula Erika, a Nyíregyházi Egyetem rektora.

A Z-szakról bővebb információ olvasható a Nyíregyházi Egyetem weblapján, valamint a képzés Facebook- és Instagram-oldalán.

 

Forrás: Nyíregyházi Egyetem