Halloween-re hANGOLódtak a Bem-es diákok

A Nyíregyházi Bem József Általános Iskolában  2020. október 19-21. között Halloween témahét zajlott a járványügyi intézkedések szigorú betartása mellett.

Ez az ősi kelta hagyományokból kialakult ünnep nemcsak az angolszász országokban népszerű, hanem a Bem József Általános Iskola tanulói is nagyon szeretik, ezért az angol órákon Halloween eredetével, és a hozzá kapcsolódó hiedelmekkel ismerkedtek meg. Az órákat izgalmas játékok, élménypedagógiai módszerek színesítették. Interaktív feladatokban és kvízekben sem volt hiány.

A gyerekek többek között kipróbálhatták a tradicionális Halloween-i játékot, az 'apple bobbing"-ot. A boszorkányok és szellemek világán kívül a gasztronómia világában is kalandoztak. Lehetőség volt jelmezbe öltözni, Halloween témájú képkeretben fotózkodni.

– Tanulóink az életkori sajátosságaik, készségük és érdeklődési körük alapján, kedvük szerint választhattak, milyen versenyen vesznek részt. Osztályszinten készíthettek színvonalas posztereket, faraghattak ijesztő vagy mókás tököket, kitölthették a digitális oktatási felületünkön közzétett totót. A témahét során pedagógusaink arra törekedtek, hogy sikeresen ötvözzék a digitális oktatás alatt és a tantermi keretek között alkalmazott módszereket. Élményekben, vidámságban gazdag hetet zártunk – számolt be a témahétről Dr. Baloghné Mester Éva intézményvezető.

 

Forrás, fotók: Nyíregyházi Bem József Általános Iskola

Kapcsolódó galéria

Halloween-re hANGOLódtak a Bem-es diákok