Hagyományteremtő végzős felvonulás a városban

A Nyíregyházi Egyetem végzős hallgatói hagyományteremtő szándékkal 2022. június 17-én (pénteken) 16:15 és 17:00 óra között elballagnak az egyetemről, illetve formálisan is, ünnepélyes keretek között elköszönnek a város vezetésétől. 

A program 16:00 órakor kezdődik az egyetem campusán, ahol az intézmény rektora, Vassné prof. dr. Figula Erika és Halkóné dr. Rudolf Éva kancellár búcsúbeszédet mond a talárt viselő, végzett hallgatóknak. Majd 16:15 perckor hintóval, népzenészekkel és traktorral kísért menet indul a Sóstói út - Kossuth utca - Vay Ádám körút - (Korzó Bevásárlóközpont) - sétálóutca - Nagy Imre tér - Dózsa György utca - Kossuth tér útvonalon az úttest jobb oldalán, rendőri felvezetéssel. 

17:00 órától a Kossuth téren, a Városháza előtt Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza város polgármestere fogadja a hallgatókat, illetve mond köszöntő beszédet. Az esemény zárásaként Kovács Karolina HÖT elnök, végzős hallgató búcsúbeszéde hangzik el.

A gyalogos felvonulás útvonalán részleges forgalomkorlátozásra kell számítani, így az egyetemi hallgatók és a szervezők ezúton is kérik a közlekedők és a városlakók megértését, türelmét.

 

Forrás: Nyíregyházi Egyetem