Győzött a Fatum Nyíregyháza a Vasas ellen, de így is a fővárosiak nyerték az alapszakaszt

Az alapszakasz első helyének szempontjából vívott fontos találkozót a női röplabda Extraligában a Vasas ellen a Fatum Nyíregyháza. A vendégeknek már egy pont szerzése ( azaz két játszma megnyerése) is elég volt ahhoz, hogy biztosan az élen végezzenek.

Az első szett hazai szempontból jól indult, 11-7-nél magabiztosan vezetett a Nyíregyháza.  Magas színvonalú volt a játék, és tartotta előnyét Hollósy László együttese. 20-15-el indult a játszma hajrája. Bár a Vasas kicsit közelebb került a folytatásban, Sanja Kalicanin lehűtötte a kedélyeket, és nyerte az első felvonást a Fatum.

A második szett 7-5-ös nyírségi vezetéssel indult, de nagyon szoros volt a játszma. Jól blokkoltak a fővárosiak, és 11-11-nél egyenlítettek. Ettől kezdve nagy csata folyt a pályán, és jó nyitások után fordított a Vasas, 15-17-nél először vezettek két ponttal.  Ez döntőnek bizonyult, mert tartotta előnyét a vendég gárda mely végül nyerte a játszmát.

A harmadik felvonás Tatjana Matic és Dani Brisebois pontjaival indult, de Kostelanská tartotta a lépést a mieinkkel. Jazmine White ászával már 13-7-re vezetett a Nyíregyháza és irányította a játékot a Fatum.  A játékrész második felében közelebb került a Vasas, 21-18-nál időt is kért a hazaiak vezetőedzője, de egy out és egy hálós ütés után egyenlítési lehetősége volt az angyalföldi gárdának, de Török is a hálóba ütötte a labdát. Viszont 22-22-nél utolérte a Vasas a Nyíregyházát, ám Varga Eliza jól blokkolt.  Dékány ütése után vendég szettlabda, majd egy újabb budapesti pont, így nyerte a játszmát a Vasas, és ezzel biztosan alapszakasz győztes lett. 

A harmadik szettben 9-4-re vezetett a Nyíregyháza, 14-5-nél pedig már nagy volt a különbség és nyerte a játszmát a fiatalokkal felálló Vasas ellen a csapat, és ezzel biztossá vált a Fatum második helye.

A döntő szettben elhúzott a Nyíregyháza, és 9-3-ra vezetett. Nyerte is játékrészt a Fatum, ezzel együtt pedig 3-2-re a mérkőzést.

A meccsel az is eldőlt, hogy a rájátszásban a Fatum Nyíregyháza az elődöntőben a Békéscsabával találkozik, míg a Vasas ellenfele az Újpest lesz. De előtte még a Jászberény ellen van egy alapszakasz találkozója a mieinknek.

Fatum Nyíregyháza – Vasas 3-2 (-20, 19, 23, -13, -9 )

Nyíregyháza: G. Francesco, Matic, Kalicanin, Brisebois, White, Varga

Csere: Tóth F. (liberó), Szabó L., Ancsin, Mayfield

vezetőedző: Hollósy László