Győzelemmel nyitottak a fiatalok - A Szpari II. is elkezdte a szezont

Megkezdődött a bajnokság a labdarúgó Nyír-Wetland Megyei I. osztályban is. A Nyíregyháza Spartacus II. saját nevelésű fiatalokra építve itt indul. Az első fordulóban a Nagyecsed volt a mieink ellenfele.

Nem kellett sokat várni az első Szpari gólra az új szezonban, Erdei jobbról tökéletesen adta be a labdát, Pataki pedig a kapuba lőtt, 1-0. A 13. percben ugyan a kapuba talált egy szabadrúgás után a Nagyecsed, de les miatt nem adta meg a játékvezető a találatot. A másik oldalon Erdeit a 16-osnál szabálytalanul állították meg, de a játékvezető úgy látta, kint történt az eset. A szabadrúgást Tangel csavarta kapura, de nagyot védett Makó. A 21. percben Erdei indult meg jól, majd Tangellel játszott össze, és a beadás után kapura ollózott, de egy védőről kipattant a labda. Az első félidő hajrájában Gömze lőtt 18 méterről, a felső lécet érintve ment ki a labda, a másik oldalon Tangel az  oldalhálóba csavart egy szabadrúgást.

A második félidő Sztankó lövésével indult, melyet fogott a kapus. A másik kapu előtt Talián tolt ki egy fejest az alsó sarok elől, majd a következő beadás után az asszisztens jelzésére büntetőt kapott a Nagyecsed. A 11-est Erdős értékesítette az 53. percben, 1-1. Sztankó egy nagyszerű szóló után lőtt 15 méterről, nagyot védett a kapus. Folyamatosan támadott a Szpari, de egy kontra után Gömze talált be a 74. percben. Öt perccel később jött az egyenlítés, egy szöglet után Pócsi a napba nézett, és saját kapujába fejelt, 2-2. Szinte azonnal jött az újabb gól, Sztankó 20 méterről kilőtte az alsó sarkot, 3-2! Három perccel a vége előtt aztán Sztankó bebiztosította a győzelmet egy szabadrúgásból, a 16-os sarkáról csavarta a labdát kapura, 4-2. Több gól nem esett, a Szpari II. győzelemmel kezdte a bajnokságot.

Nyíregyháza Spartacus II – Nagyecsed 4-2 (1-0)

Nyíregyháza: Talián – Magyar (Gönczör), Herczku, Szűcs, Tagai (Hunyadi), Nagy G., Sztankó, Pataki (Kölcsi), Erdei, Tangel(Rácin), Torkos (Kecskeméti)

vezetőedző: Huszák Géza

Nagyecsed: Makó - Zámbó, Gömze(Szabó), Pócsi, Bulyáki (Nyíregyházi), Kóka (Sarkadi), Erdős, Bernáth, Angyal, Mezei, Somlyai

vezetőedző: Homann Richard

Huszák Géza vezetőedző: - Az összkép alapján úgy érzem megérdemelt győzelmet arattunk, volt egy kritikus időszak, de a fiúknak helyén volt az eszük és a szívük.