Győzelem Zolderben - Kiss Norbert vezeti a kamion EB-t

Zolderben folytatódott a kamion EB sorozat. A Révész Racing és Kiss Norbert számára jól indult a hétvége, a magyar pilóta ugyanis a leggyorsabb volt a kvalifikáció során, így az első versenyen az élről indulhatott. A start után megőrizte Norbi vezető helyét, majd fokozatosan elhúzott a többiektől. Végül 10 másodperc előnnyel győzött, Hahn és Lenz előtt. Előbbit azonban megbüntették, mert átlépte a sebességkorlátozást, így végül Lenz lett a második, Albacete pedig a harmadik. 


-    Nem volt ez egy könnyű verseny. A rajt nem volt a legjobb, Hahn kívülről jött, és Lenz is közel volt hozzám, így az első kanyar nehéz volt. Figyelnem kellett, hogy ne hibázzak, de sikerült kivédeni a támadást. A második fele a versenynek már könnyebb volt. Köszönöm a csapatnak, a srácoknak, egy gyors autót kaptam ma is tőlük, nagyon boldog vagyok – mondta a futam után Kiss Norbert. 

A második verseny rajtja csúszott az eső miatt, és az első két kört sárga zászló mögött tette meg a mezőny. A fordított felállás miatt Halm állt az élen, Kiss Norbert győzelmének köszönhetően a 8. helyről startolhatott. Lacko volt igazán elemében, az ötödik helyről jött fel, és nyerte meg végül a versenyt. Norbi sokáig beragadt Anderson mögé, és bár sikerült megelőzni, végül arra már nem maradt idő, hogy Lenz mögé érjen, így a 8. helyen végzett. 

- Sajnálom a második futamot. Anderson elég agresszívan vezetett, néha pedig indokolatlanul vette el a gázt, így egyszer neki is ütköztem, és a hűtő megsérült, melegedni is kezdett a motor. Remélem ez nem befolyásolja majd a folytatást, a levezető körben ezért elővigyázatosságból le is állítottam az autót. Több volt ebben a versenyben – mondta Kiss Norbert. 

Összesítésben Kiss Norbert továbbra is vezeti az Európa-bajnokságot! Vasárnap újabb két verseny következik.