Győzelem után sokk - Teljesen összetörték Kiss Norbi kamionját

A hétvégén a Hungaroringen indul a kamion EB mezőnye, az Európa-bajnokság második versenyhelyszíne a mogyoródi pálya. A Révész Racing és Kiss Norbert így hazai környezetben versenyezhet, több ezren szurkoltak a csapatnak a helyszínen, ahol Norbi személyesen is találkozhatott a nézőkkel. Az első időmérő edzés remekül sikerült a magyar pilótának. 0.696 másodperccel előzte meg leggyorsabb körében Sascha Lenz-t, és az első rajtkockából indulhatott a szombati első versenyen. A rajt jól sikerült Norbi számára, majd fokozatosan elhúzott riválisától, aki tartotta a második pozíciót Hahn előtt. Végül a sorrend nem változott, Kiss Norbert nagy fölénnyel győzött. 

- Nagyon örülök, mert gyorsak voltunk egész hétvégén. Az időmérő is jól sikerült, a rajt volt az egyetlen meleg pillanat. Sascha Lenz közel volt ahhoz, hogy megelőzzön, erre jobban kell figyelni a jövőben. Sikerült visszavennem az első helyet, és attól kezdve sima volt. Köszönöm a csapatnak, hogy ilyen autót építettek – mondta Kiss Norbert a verseny után. 

A fordított rajtrácsos során a nyolcadik helyről startolhatott Kiss Norbert, majd az első kanyar után többen elhagyták a pályát, és visszatérve a magyar pilóta kamionját is eltalálták. Ekkor még tovább tudott menni, és a negyedik helyen haladt, majd épphogy elkerülte a keresztbe álló Lackot, a manőver közben Anderson meglökte, és a pálya melletti szalagkorlátnak és a gumiknak csapódott. A versenygép majdnem felborult, közben pedig újabb versenyző találta el autóját. Több kamion is megsérült, piros zászlóval félbe kellett szakítani a versenyt.  A Révész Racing versenygépe nagyon összetört, a fülke teteje is felszakadt, hatalmas rés tátongott Norbi feje fölött. 

- A tető sérülése csak egy dolog, megsérült az első és a hátsó futómű az ütésektől, a motor, a kormánymű, a kabin. Mindent ki kell cserélnünk és át kell néznünk. Nagyon hosszú éjszakánk lesz, de bízunk abban, hogy holnap ott lehetünk a rajtrácson – mondta Bakó Csaba versenymérnök. 

A megismételt rajtnál nem is lehetett ott a magyar pilóta, a versenyt pedig Adam Lacko nyerte. Folytatás vasárnap a Hungaroringen, remélhetőleg sikerül versenyképessé tenni Kiss Norbert autóját.