Győzelem a Paks ellen - Nagy csatában nyertek a kosarasok az ASE ellen

Az Atomerőmű SE-t fogadta a Tippmix férfi kosárlabda NB-I A csoportjában a Hübner Nyíregyháza BS. A Cápák a 11., a paksiak a 13. helyről várhatták a mérkőzést.

Bár vendég vezetéssel indult a meccs, Suarez gondoskodott arról, hogy az első negyed felére fordítsanak a mieink. A folytatásban szoros volt az állás, főleg Brown tartotta a lépést a hazaiakkal, és a játékrész vége a paksiaké volt. A folytatásban hét ponttal is megléptek a vendégek, de Bryce fontos pillanatokban közelről és távolról is pontosan célzott, így 33-33-nál sikerült egyenlíteni. Johnson is elkapta a fonalat, két perccel a nagyszünet előtt már a Nyíregyháza vezetett. A hajrá izgalmasan alakult, és 42-42-vel fordultak a csapatok.

Sokat nem változott a helyzet a harmadik negyedben sem, Johnson és Brown párharca mellett a vendégeknél Eilingsfeld, a mieinknél Bryce volt ponterős, és 58-57-el indult a záró játékrész. A Nyíregyháza minimális különbséggel vezetett, de rendre egyenlített a Paks. A negyed felénél viszont előbb Pipiras volt eredményes, majd Bryce dobott triplát, Johnson pedig duplát, így a meccsen már-már tetemesnek számító 7 pont lett a Cápák előnye! Mint később kiderült, ez döntőnek bizonyult, mert a távolságot megtartotta a csapat, és legyőzte az Atomerőmű SE-t. 

Hübner Nyíregyháza BS – Atomerőmű SE 83-74 (24-26, 18-16, 16-15, 25-17)

Nyíregyháza: Suarez 18/6 , Pipiras 4, Johnson 27/3, Kiss, Bryce 22/12
Csere: Bus, Leday 12, Bazsó, Mokánszki
Vezetőedző: Pethő Ákos