Győzelem a Hali ellen - idegenben nyert a Szpari a labdarúgó NB-II-ben

Hosszú szünet után ismét bajnokit játszott a Szpari, ezúttal Szombathelyen. Mindkét csapat számára égetően fontos volt a pontszerzés. A Szparinál Szekszárdi Tamás bekerült a kezdőbe. Ezúttal Vukasin Poleksic meccselt, mivel Zoran Spisljak még eltiltott volt. 

Szombathelyi Haladás - Nyíregyháza Spartacus FC 1-3 (0-1)

Szombathely 1730 néző

Jv. Görög Márió ( Bertalan, Kiss)

Haladás: Gyurján – Tóth M., Jagodics, Jancsó, Németh Milán, Holdampf, Németh Márió,  Tóth-Gábor (Szalay 73.), Gaál, Szekér (Medgyes 66.), Novák (Kiss 66.),

Edző: Supka Attila

Nyíregyháza Spartacus: Jova - Talabér (Cenaj 66.), Fodor, Pejovic, Svedyuk - Szekszárdi, Végső, Sinanovic (Kártik 77.), Kovács N.(Starosta 87.) - Tóth B., Hornyák 

Edző: Vukasin Poleksic

Gólszerző: Holdampf (84.) ill. Hornyák (7., 62.), Kártik (91.)

Az első percek mezőnyjátékkal teltek, nagy helyzet nélkül, de a Szpari birtokolta többet a labdát. A 7. percben megszerezte a vezetést a Nyíregyháza Spartacus, Talabér Attila beadására Hornyák Marcell érkezett a hosszú oldalon, levette a labdát, majd a kapuba lőtt, 0-1! A folytatásban szervezetten futballozott a csapat, a Haladás nem tudott helyzetet kialakítani. Kovács N. próbálkozott lövéssel, de nem sikerült megduplázni az előnyt, és egy szabadrúgás után alakult ki lehetőség, de elkerülte a labda a kaput. A félidő felénél enyhe mezőnyfölénybe került a Haladás, de ez meddő volt, a mieink lezárták a területeket. Próbált kontrákat indítani a Szpari, Tóthot és Hornáykot keresték a társak hosszú indításokkal, de rendre mentettek a védők. Hogy mennyire a mezőnyben folyt a játék jellemző, hogy 32 percet kellett várni az első szögletre. Ezt a hazaiak rúghatták, de nem volt veszélyes. A 37. percben egy hazai sarokrúgás után alakult ki meleg helyzet a kapu előtt, de végül nyíregyházi szabdarúgással folytatódhatott a meccs. A 42. percben egy jobbról visszatett labda után Szekér lőtt, Jova szögletre tolta a labdát. A hajrában több sarokrúgást végezhetett el a Haladás, egyszer Jancsó elől sikerült menteni, így a szünetben a Szpari vezetett. A második félidő egy hazai lehetőséggel indult, de Fodor mentett. Próbált egyenlíteni a Haladás, de csak újabb szögletig jutott. Az 59. percben egy szabadrúgás után Jovának kellett hárítania. A 62. percben növelte előnyét a Spartacus, Sinanovic Sinan kiugratta Hornyák Marcellt, aki fejjel megtolta a labdát, kilépett, és a kapus mellett ellőtte a labdát, 0-2! A 72. percben majdnem összejött a mesterhármas, Hornyák lőtt, de pár centivel mellé ment a labdája. A 75. percben újabb veszélyes kontra, de ezúttal szögletre mentettek a hazaiak. A 77. percben Németh Márió sérült meg, nem tudta folytatni a találkozót, és nem volt több cseréje Supka Attilának. A 81. percben a hazai gárda végezhetett el egy sarokrúgást, de a beívelés után elkerülte a labda a kaput. A 84. percben viszont szépített a Haladás, egy előreívelés után Holdampf Gergő lőtt a kapuba, 1-2. A 91. percben jött a válasz, Starosta Dávid passza után Kártik Bálint lőtt a kapuba, 1-3! A 95. percre még jutott a nyíregyházi lövés melyet fogott a kapus, így az eredmény nem változott. A Szpari megnyerte a találkozót, és fontos három pontot szerzett! 

Vukasin Poleksic edző: - Azért jöttünk, hogy pontokat szerezzünk, ami sikerült. Szervezetten védekeztünk, melyből veszélyes kontrákat tudtunk vezetni. Gratulálok a fiúknak, de ez a győzelem csak akkor ér valamit, ha a következő mérkőzést is megnyerjük.