Győrbe költözött a nyíregyházi Puskás Tivadar és felesége
Győrbe költözött a nyíregyházi Puskás Tivadar és felesége

Győrbe költözött a nyíregyházi Puskás Tivadar és felesége. Több színházi szerepet pedig már nem is vállal, csak egy jutalomjáték vár még rá a szabolcsi megyeszékhelyen.

 – Sajnálatos, hogy mi is megélünk egy „háborút”, még ha most nincsenek is fegyverek, és nem is annyira szörnyű! A családom viszont négyfelé szakadt – mondta a telefonba Puskás Tivadar, Pusi, a kedvelt nyíregyházi színész. – A lányom az unokákkal, illetve Daniék Pesten, minket pedig Győrbe költöztettek, mert nagyon féltenek. Itt van most Peti is Bogival – ő idevalósi. Így találtak nekünk egy üres kertes házat, ide tudtunk elvonulni. Velünk van a kutyus, Leó is. Petiék nemcsak zenélnek és klipet forgatnak, de vásárolnak is nekünk, sőt, még Bogi nagyszüleiről is gondoskodnak. Leteszik a pakkot az ajtó elé, intenek az üvegen át, mondanak is valamit és elmennek. A fiúk nélkül nem kell vegában gondolkodni, úgyhogy mindenfélét főzök. Marha, sertés, szárnyas, halak, minden jöhet, amihez hozzájutunk. Programot azt találunk. Autóval kirándulunk (!). Sétálunk a kutyával, labdázunk és játszunk, aztán filmet nézünk. Most van időm a kedvencemre, Szabó Magdára, meg a Led Zeppelinre is. A rémisztő híreket lassan mellőzzük. Kapcsolatban vagyunk a kollégákkal, videócsetelünk. Jókat mulatunk ilyenkor, megpróbálunk derűsek maradni!

– A színházi évad második felében, a 9-től 5-ig próbái után említetted már, hogy ezzel vége. Több szerepet nem vállalsz. Sem itt, sem máshol.

– Elfáradtam. Sokat voltam távol a családtól, most már velük akarok lenni. Utazni, főzni, bepótolni mindent, ami elmaradt. Bizony, sokat kihagytam a családi életből!

– De így nem lehet vége! Évad közben megállt a színház!

– Persze, ha jövőre folytatódik a 9-től 5-ig, azt csinálom, és ígért nekem Kirják igazgató úr egy jutalomjátékot. A Napsugárfiúkat választottam, Lackóval.

– Horváth László Attila?

– Persze, rengeteget játszottunk együtt, nagyszerű kolléga. Úgyhogy erre készülök valamikor ősszel, vagy télen. Ezt a mostani helyzetet pedig ki kell böjtölni, és majd minden rendben lesz!