Gyilkos tavasz előtt a kézilabdások - A héten elkezdődik a szezon, az első ellenfél az Ózd

A hétvégén elkezdődik a szezon a férfi kézilabda NB-I/B-ben. A Nyíregyháza nehéz helyzetből várhatja a folytatást, mivel az ősz nem sikerült jól. A játékoskeretben több változás is volt a szünetben. 

11 meccs, három győzelem, 1 döntetlen, 7 vereség. Ez az őszi mérlege a Nyíregyházi SN férfi kézilabda csapatának. A gárda 7 pontot gyűjtve az utolsó előtti helyről várhatja a tavaszi folytatást, azaz a cél a biztos bennmaradás. A sorsolás viszont nagyon nehéz, az első néhány meccs sorsdöntő lesz. Pénteken Ózdra látogat az együttes, majd a második helyen álló Kecskemét érkezik, utána pedig a szintén a kiesés elkerüléséért küzdő Balassagyarmat vendége lesz a Nyíregyháza. A keretben volt változás a téli szünetben. Nagy Csaba, Szűcs Balázs és Vasas György távozott, és két játékos érkezett. 

- A Balmazújvárostól érkezett két játékos Munkácsi Robin és Vízler Máté személyében. Szerettünk volna beálló poszton erősíteni, mert ott nem voltunk elég hatékonyak - mondta Kaplonyi Zoltán edző. 

Vízler Máté jelenleg második a góllövőlistán, 10 meccsen 68 gólt szerzett ősszel. Az újak érkezésével taktikailag kicsit változtatni kellett, és fontos szerepet kapott a fizikai felkészítés is január eleje óta. A bajnokság nagyon kiegyensúlyozott, és a közvetlen riválisok is igyekeztem megerősíteni a keretüket. A szakmai stáb a tervezett munkát a felkészülés során elvégezte, a Ligakupa sorozatban pedig több mérkőzést is játszott az együttes. Nehezíti az edzéseket, hogy több játékos is munka, vagy iskola mellett kézilabdázik, ezért a tréningek időpontjait igyekeztek késő estére tenni, hogy mindenki ott lehessen az edzéseken.