Gyereket a magasba – Idén is csatlakozott Nyíregyháza az országos kezdeményezéshez

Ebben az évben is csatlakozott Nyíregyháza a Gyereket a magasba kezdeményezéshez. Szombaton, a Robinson dombon emelték fel a gyerekeket a szülők, ezzel demonstrálva, hogy a gyerek a legnagyobb érték, a boldogság forrása. Az országos programot a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom hívta életre.

Nagy volt a nyüzsgés a Jósavárosban szombaton, nemcsak a Bringaváros programhoz csatlakozott a városrész, hanem a Gyereket a magasba kezdeményezéshez is. Már tavaly is sokan gyűltek össze a Robinson dombon, hogy egy időben, az ország több pontján, délelőtt 11 órakor a szülők felemeljék gyermekeiket.

Országos rekordkísérlet

A kezdeményezést a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom hívta életre, ezzel szeretnék demonstrálni, hogy a gyerek a legnagyobb érték, a boldogság forrása. Ebben az évben már ötödik alkalommal szervezték meg ezt az országos rekordkísérletet, tavaly és korábban is több mint tízezren csatlakoztak a kezdeményezéshez. A főváros és Nyíregyháza mellett többek között Debrecen, Eger, Győr és Kaposvár is részt vett a 2022-es programon, összesen 37 településen emelték a magasba a gyerekeket. A szervező Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom célja, hogy minden kívánt gyerek megszülessen, mivel ma Magyarországon a fiatalok sokkal több gyermeket szeretnének, mint amennyi megszületik – olvasható a bemutatkozásukban. Küldetésüknek tekintik, hogy olyan feltételeket teremtsenek, amelyek ezt elősegítik. Egy nyüzsgő, közösségekkel teli társadalmat képzelnek el, ahol a gyerek érték.

Kapcsolódó galéria

Gyereket a magasba! - 2022