Guti erdészeti kirándulás

Nem könnyű szavakba önteni élményeinket, főleg, ha jobbnál jobb programokon veszt részt csapatunk, a Sóstóhegyi Nyugdíjasok Szervezete. A mostani összejövetel hangulatát is nehéz egy beszámolóban visszaadni.

November 21-én, a Nyíregyháza Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala által meghirdetett nyertes pályázatunknak köszönhetően, a Guti erdőben tett kirándulást klubunk mintegy 50 tagja.

Bár az induláskor sűrű köd lepte a tájat, mégis kellemes, bő egy órás út után, gyönyörű természeti környezetbe érkeztünk. Ekkor már ragyogó napsütésben köszöntött bennünket Pósán Ferenc / az erdészet vezetője/. Majd rövid tájékoztatást adott az általa igazgatott területről, annak történetéről/ elnevezéséről, valamint az erdőben fellelhető növény- és állatvilágról.

Ezután Rácz Lilla területvezető erdész irányításával megtekintettük, és végig jártuk a terület egy kedvelt turista útvonalát. Séta közben több ízben megálltunk, hogy meghallgassuk túravezetőnk szakértői tájékoztatóit. Kellemes színfolt volt, hogy közelről volt módunk pl. dám szarvasok látványában is gyönyörködni. De láthattuk a fafeldolgozó telep munkáját is. A túra egyik pihenő helyén meleg teával vendégelt meg bennünket az erdészet. 

Utunkat a hamisítatlan őszi erdőben egyre lassabb tempóban, de nagyon jó hangulatban folytattuk. Alkalmunk nyílt a kötetlen beszélgetésekre, amire az elmúlt időszak nehézségei miatt is nagy szükségünk volt. Természetesen számtalan fotó is készült. Miután megteltünk az őszi erdő friss illatával, ismét buszba szálltunk, és elindultunk Nagykállóba. Ott az " Óbester" étteremben finom kétfogásos ebéddel várt bennünket a személyzet.

Ez a kirándulás újabb felejthetetlen, élménygazdag napja lesz a résztvevőknek. Köszönjük a város vezetésnek a pályázat biztosította anyagi támogatást. 

Kovács Ágnes szervező titkárnak a pályázat megírását, a sikeres megvalósítás érdekében végzett szervezői munkát dr. Hudákné Fábián Nórának, klubvezetőnknek és természetesen az Guti Erdőgazdaság vezetőjének, munkatársainak a kedves fogadtatást!

Reméljük, hogy még sok ilyen szép esemény részesei lehetünk a jövőben is!
 

Simon Józsefné
Kultúrfelelős