Grand Prix szintű verseny a megyében - sztárok húzták a gázt az EB Challenge viadalon

Remekül előkészített, a nemzetközi követelményeket is teljesítő pálya, és kiváló hangulat fogadta a motorosokat a Nagyhalász Speedway Ringen rendezett EB Challenge versenyen. Igazi világsztárok érkeztek a megyébe. Nem csak Grand Prix indulók, de korábbi világbajnokok, EB győztesek jöttek a versenyre, a tét ugyanis az Európa-bajnoki döntőbe kerülés volt.

Sárfalvi Péter az Emberi Erőforrások Minisztériuma Sportlétesítményekért és Sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkár ünnepélyes megnyitójával vette kezdetét a verseny. Több mint ötezer néző szurkolt a lelátókon, sokan Lengyelországból érkeztek. 

 Nem is kellett csalódniuk, már az első futam is sok izgalmat tartogatott, és szinte körről-körre változott a sorrend. Több futamban is csak az utolsó kanyarban dőlt el az első hely sorsa, volt aki a negyedik helyről kettőt előzve lett második az utolsó pillanatban.

A 15. futam drámai perceket hozott, a magyar színeket képviselő Kovács Rolandnak a dán Peter Kildemand ment neki, és mindketten nagyot estek. A pályát övező légzsákoknak hála Kovácsnak nem esett baja, a dán motoros feje azonban az egyik motornak ütközött, és komolyan megsérült, kórházba is kellett szállítani. A nap során a háromszoros orosz és lett bajnok, GP induló Grigorij Lagutát nem lehetett tartani. Minden futamában – függetlenül attól, hogy honnan kellett rajtolnia – győzött, és végül a fináléban sem tudták őt megállítani. A remekül versenyző David Bellego lett a második, míg Václav Milik és Michael Jepsen Jensen a harmadik helyért csatázott. Utóbbi hozzáért a cseh motoroshoz aki felborult, a dánt pedig ezért kizárták, így Milik lett a harmadik, Jensen a negyedik. A lengyel Kacper Woryna zárt az ötödik helyen, ami azért fontos, mert ők öten jutottak az EB döntőbe.