Gondoltam, ha Kapás Bogi mögöttem van, akkor nem lehet rossz az eredményem!

Három érmet szereztek a Nyíregyházi Sportcentrum versenyzői a Rövidpályás Úszó Országos Bajnokságon. Sztankovics Anna és Hatházi Dóra is győzött, a női váltó pedig harmadik lett a kaposvári versenyen. 

Remekül sikerült a kaposvári Rövidpályás Úszó Országos Bajnokság a nyíregyházi sportolók számára. A sort Hatházi Dóra nyitotta, aki 200 pillangón lett magyar bajnok, megelőzve többek között Kapás Boglárkát is. 

- Pont a Bogi mellett úsztam, és azt láttam, hogy ő mögöttem van, ekkor már gondoltam, hogy olyan rossz nem lehet az eredmény. Boldog vagyok, hogy magyar bajnok lettem - mondta Hatházi Dóra.  

A női 4x50 méteres vegyesváltó Hatházi Dóra, Szurovcsják Ivett, Barna Bianka, Sztankovics Anna összeállításban fantasztikus hajrával bronzérmet szerzett. Az OB utolsó napján is született nyíregyházi érem. Sztankovics Anna 50 mellen új országos csúccsal került a délutáni döntőbe, ahol győzött így bajnok lett.

- Örülök, hogy nyíregyházi színekben jól sikerült a bemutatkozásom. Sok váltót is úsztam ami eddig nem volt rám jellemző, de éreztem, hogy jó formában vagyok. Ezzel együtt még voltak a hibák a döntőben ami értékes tizedekbe került, lehet még faragni az országos csúcson - mondta Sztankovics Anna. 

Az érmeken kívül számos értékes helyezést szereztek a nyíregyháziak, többen is megdöntötték egyéni csúcsukat, így a szakmai stáb elégedett a teljesítményekkel. 

- A két arany mindenképp extra teljesítmény, és meglepetés volt a váltó érem is, mivel nagyon fiatal csapattal indultunk, ráadásul Barna Bianka nem hátúszó, de fantasztikusan ment ő is a többiekhez hasonlóan. Nagyon elégedettek vagyunk az eredményekkel - mondta Urbin Tamás szakágvezető. 

A nyíregyházi úszók rövidesen hazai környezetben versenyezhetnek, november végén az Eissmann Városi Sportuszodában rendezik a Szabolcs Kupát, melyre több mint háromszáz nevezés várható.