Gomolyfelhők jönnek, de hoznak-e esőt?

A legtöbb helyen felszakadozik, csökken a felhőzet, és a sok napsütés mellett fátyol- és gomolyfelhőkre számíthatunk. Legfeljebb a déli határ mentén alakulhat ki egy-egy zápor, az ország többi részén napközben nem valószínű csapadék – olvasható az Országos Meteorológiai szolgálat előrejelzésében.

Délnyugaton lehetnek tartósabban felhős körzetek is. Késő estétől az északnyugati határ közelében zápor, zivatar előfordulhat. A délies szelet csak néhol kísérhetik élénk lökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden általában 21 és 26 fok között alakul, a Dél-Dunántúlon alacsonyabb hőmérséklet is előfordulhat. Késő estére 13 és 19 fok közé csökken a hőmérséklet.

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2022.05.31. kedd éjfélig

Napközben a ködfoltok feloszlását követően kritériumokat meghaladó veszélyes időjárási jelenség nem valószínű. Késő estétől viszont északnyugat felől már egyre nagyobb számban lehet számítani zivatarokra, éjfélig leginkább a Dunántúl északi és nyugati tájain fordulhatnak elő. (Később, az éjszaka második felében a zivatartevékenység tovább terjed kelet felé.)

 

Forrás: hirado.hu