Gazdag mozgásrenddel folytatódik 7. évében hétfőtől az önkormányzati sportprogramsorozat

A tavalyi 43 565 aktivitás után újra: Mozdulj!

A 2013-ban indult ingyenes, az önkormányzat által szervezett programsorozat népszerű és sokak által közkedvelt mozgásformái mellett a 2019-es év mozgásrendje számos új programot tartogatott a nyíregyháziak számára. S hétfőtől még újabbakkal bővül! A részletekről Hornyák Enikő sportreferens tájékoztatta szerkesztőségünket. (Megjelent a Nyíregyházi Napló január 17-ei számában.)

Eszerint tovább színesedtek a délelőtti programok, hiszen csütörtökön senior torna, pénteken pedig kismama pilates várta a mozogni vágyókat, méghozzá egy új helyszínen, a D Fitness Központban. Intenzív zsírégetésre kínált kiváló lehetőséget csütörtök esténként a gymstick mozgásforma, valamint a hétfői Mozaik Med közösségi futás. Előbbi kinőtte a termet, így a nagy érdeklődés miatt a Zrínyibe költözik! (Lásd a táblázatban.)

Lakossági kérésre

Lakossági igényre újabb helyszínek bevonásával tovább bővültek a gerinctornaórák: a Hímes-Városmajor városrész lakói számára keddenként a Gárdonyi iskolában, a Malomkertben élőknek pedig szerdánként a Móricz iskolában gyógytornászok tartottak foglalkozásokat. A hétfőn induló szemeszterben pedig bekapcsolódik az orosi városrész is – természetesen a helyiek kérésére –, őket szerdánként hattól várják gerinctornára.

Bringázás és sztárok

A tavalyi év sem maradhatott nagyrendezvények nélkül: szabadidős, családi kerékpáros nagyrendezvényként rendezték májusban a Bringa Pikniket (természetesen ez is lesz idén tavasszal), szeptemberben pedig a BringaVáros 7.1. A Fitt-események keretében márciusban és októberben Katus Attila, áprilisban és novemberben pedig Béres Alexandra mozgatta meg a Continental Arénába látogatókat.

736 foglalkozás a két félévben

Januártól júniusig, majd szeptembertől decemberig összesen 29 héten keresztül, hetente több mint 35 foglalkozás, 20 helyszínen kínált sportolási lehetőséget minden korosztály számára hétköznapokra és hétvégékre egyaránt. Így tehát a Mozdulj Nyíregyháza! számokban: 2019-ben 29 hét – 736 foglalkozás – 43 565 aktivitás!

Új elemekkel bővül

A programsorozat 2020. január 20-án folytatódik, az új mozgásrendet táblázatban közöljük. A lényeg, hogy minden népszerű foglalkozás megmarad, de továbbiak is színesítik a programot. Ezek között szerepel a női vízitorna és úszásoktatás (egyelőre a görögkatolikus iskolában), a Baba-Mama tánc (a Lógjunk Anyuval Egyesülettel együttműködésben), s az áprilisi futófesztivál (erről minden bizonnyal sokat írunk még...), s mások, amik a táblázatban felfedezhetőek. A közkedvelt Fittkeddek sorozata is folytatódik, Béres Alexandra februárban, míg Katus Attila márciusban mozgatja majd meg a nyíregy­háziakat. 

Kapcsolódó galéria

Mozdulj Nyíregyháza! mozgásrend