Gallyazás új technológiával

Új technológiával működő, a külterületeken az út menti fasorokat gallyazó gépet mutatott be a NYÍRVV Kft. Mandabokorban. A kézi erőnél jóval hatékonyabban, egy emelőgépre felszerelt vágókorongos adapterrel tudják biztonságossá tenni a közlekedést.


Mandabokorban már az új technológiával gallyazzák az út menti fákat. Nyíregyháza külterületein és a bokortanyákon jó ideje okoz gondot, hogy a fák terebélyesedése megnehezíti a közlekedést. Vassné Harman Gyöngyi önkormányzati képviselő elmondta, itt általában akácosok vannak az út szélén, ami gyorsan nő, az itt élők arra panaszkodtak, hogy az autókat összekarcolja, a munkagépek pedig nehezen tudtak közlekedni. Most örülnek annak, hogy egy új gép teszi könnyebbé a mindennapjaikat.

 

AKÁR KARVASTAGSÁGÚ ÁGAKAT IS LEVÁG

 

A NYÍRVV kft. megkereste annak a lehetőségét, hogy gyorsabban és hatékonyabban tudják megtisztítani az utakat a benőtt faágaktól. Keczkó János irodavezető mutatta be azt az új technológiával működő járművet, amely még országosan is újdonságnak számít. Ez egy emelőgépre felszerelt vágókorongos adapter, amely 6 méter magasságig és a gép szélességétől számított 150 centiméter mélységben képes levágni akár a karvastagságú ágakat is. Az új technológiával dolgozó gép nem a városüzemeltető cég tulajdona, egy vállalkozói szerződéses megbízással gallyazza majd a az út menti fákat elsősorban a külterületeken és a bokortanyákon, de a városban is bevethető olyan területeken, ahol egybefüggő fasor nehezíti a közlekedést.

Szoboszlai Tibor