Még regisztrálhatnak a nyugdíjasok az ingyen jegyért – Érdemes igénybe venni!

Továbbra is várják a nyíregyházi nyugdíjasok regisztrációját az ingyenes úszó- és fürdőjegyre, amelyet az Aquarius Élmény- és Parkfürdőben használhatnak fel. A program május 29-én indult, eddig közel háromezren vették igénybe a lehetőséget és júliusban is folytatódik.


A Nyíregyházi Sportcentrum Nonprofit Kft. az év elején sikeres pályázatot nyújtott be az Emberi Erőforrások Minisztériuma által kiírt és a Magyar Szabadidősport Szövetség által kezelt Fitt, Egészséges Nemzetért Tárt Kapus Programhoz kapcsolódóan. A projekt keretén belül 10 ezer úszó- és fürdőjegyet osztanak ki a nyíregyházi lakcímmel rendelkező nyugdíjasoknak. Egyszerre egy jegyet igényelhetnek és ha felhasználták, újra lehetőség nyílik regisztrálni. Ha a 10 ezer darabból még maradt, akkor második alkalommal is megkapják a jegyet. Az ingyenes jegyeket az Aquarius Élményfürdő erre a célra kijelölt pénztárában lehet igényelni és átvenni, valamint a Parkfürdőnél is biztosított a regisztráció. Az igénylőnek fel kell mutatnia a személyi igazolványát, a lakcímkártyát és a nyugdíjfolyósítási törzsszámigazolást. A program maximum november 30-ig hosszabbítható meg. Eddig több ezren vették igénybe a lehetőséget.

– Az egész program május 29-én indult el és nagy örömünkre az első napon egyből ezer fő regisztrált. Ez a mai napra közel 3000 regisztrációt jelent, de úgy látszik, hogy egyelőre tartalékolják a jegyeket, mert eddig mindössze háromszázan használták fel. Én arra bíztatok mindenkit, hogy minél hamarabb menjenek – mondta el Kőhalmi Richárd, a Nyíregyházi Sportcentrum ügyvezetője.

A program keretében, június 4. és november 30. között használhatók fel a jegyek az Aquarius Élmény- és Parkfürdőben, csak munkanapokon. A jegyet csak az igénylő, a jegyhez regisztrált nyugdíjas használhatja fel személyesen, az át nem ruházható. Ezért azt kérik, a jegy beváltásánál, felhasználásánál igazolják magukat a szépkorúak személyi igazolványuk felmutatásával.