Futás Sóstón - Birtokba vették a sportolók a felújított rekortán futópályát
Fotó: Szarka Lajos

Birtokba vették a futók a Sóstói tó körül épült rekortán pályát. A futókört az elmúlt hetekben teljesen felújították. Nyíregyházán több hasonló pálya várja a sportolni vágyókat. 

Közös bemelegítés Sóstón, az új szökőkút mellett. A Mozaik Med Sportegyesület folyamatosan szervez közösségi futásokat, ezúttal pedig Sóstón tartottak edzést. Nem volt véletlen a helyszínválasztás, az elmúlt hetekben teljesen megújult a tó körüli rekortán pálya, melyen most együtt sportoltak az egyesület tagjai. Bíznak abban, hogy egyre többen csatlakoznak hozzájuk, és kezdenek el rendszeresen mozogni. Ebben is segíthet a futópálya. 

- Nagyon örülünk annak, hogy teljesen megújult a pálya, mert ezt nagyon sokan használják, és talán az erre sétálók is kedvet kapnak ahhoz, hogy ők maguk is elkezdjenek futni. A város sokat áldoz a prevencióra, ami nagyon fontos - mondta Dr. Bana Richárd, a Mozaik Med Sportegyesület elnöke, aki civilben orvosként dolgozik, ezért pontosan tudja, milyen pozitív egészségügyi hatásai vannak a mozgának. 

A sóstói futópálya rekonstrukciója során 852 négyzetméteren, mintegy 945 méter hosszúságban zúzott kő alapra raktak két réteg gumiburkolatot a kivitelezők, így még kényelmesebb és kímélőbb felületen lehet körbefutni a tavat. Az elmúlt években a város több pontján vadonatúj rekortán pályák is születtek, többek között a Bujtosi Városligetnél, a Bessenyei téren, az Atlétikai Centrumnál, valamint a Malomkertben és Nyírszőlősön. Sóstón komoly fejlesztések zajlottak a futópályán kívül is. 

- Sóstó minden évszakban gyönyörű, és az elmúlt időszakban tovább szépült. A szökőkutat több ezren nézték meg már a próbaüzem alatt is, tavasztól igazi látványosság lehet. De kint a szabadban, jó levegőn lehet sportolni, sétálni, ehhez pedig itt minden feltétel adott - mondta Ágoston Ildikó önkormányzati képviselő. 

A futópályák mellett a város több pontján kondiparkok is létesültek, melyeket fiatalok és idősebbek egyaránt használhatnak. A futás egyre népszerűbb a nyíregyháziak körében, ezért is szervezték meg idén az Első Nyíregyházi Futófesztivált. A tervek szerint lesz folytatása, jövő nyáron ismét teljesíthető majd akár a félmaratoni táv is. 

Kapcsolódó galéria

Esti futás a sóstói rekortánon