Fűszeres indonéz csirkeleves a nyíregyházi asztalokra

Fűszeres indonéz csirkeleves

Hozzávalók:
1 db 1,5 kg-os tyúk
4 db zöldhagyma
2 kávéskanál szardíniapaszta
5 dkg darált mandula
késhegynyi currypor
3 evőkanál étolaj
3 evőkanál reszelt vöröshagyma
2 gerezd zúzott fokhagyma
késhegynyi gyömbér
késhegynyi őrölt koriander
késhegynyi fehér bors

A levesbetéthez:

10 dkg finom metélt
apróra vágott zellerzöld
apróra vágott zöldhagyma
3 főtt kemény tojás, szeletelve
főtt burgonya
1/2 citrom

Elkészítés:

A tyúkot vízben feltesszük főzni, hozzáadva a szeletelt zöldhagymát, sót, borsot, koriandert, gyömbért. A tyúkot addig főzzük, míg meg nem puhult. A húst később metéltre vágjuk. Az elkészült lébe beletesszük a szardíniapasztát és citromlével ízesítjük. Elkészítjük a levesbetétet, a főtt burgonyát vastagabb metéltre vágjuk, rákarikázzuk a kemény tojás szeleteket, hozzáadjuk a főtt finom metéltet. A vöröshagymát lepirítjuk, hozzáadjuk a zöldhagymát, az őrölt mandulát és amikor elkészült, a levesbetétre tesszük, ráhelyezzük a metéltre vágott tyúkhúst és a levest rámerve fogyasszuk.

Jó étvágyat kíván: Rabi László és az Ózon Panzió csapata