Furcsa helyzet – Ki játszhat Pakson?
Szezonnyitó sajtótájékoztatót tartott a Nyíregyháza Spartacus.

Az Onyx Casinóban tartotta szezonnyitó sajtótájékoztatóját a Nyíregyháza Spartacus. A klub vezetése mellett a keret összes játékosa részt vett az eseményen.

– Negyvennégy edzést tartottunk, kilenc felkészülési meccset játszottunk a téli szünetben. Nyolc új labdarúgó érkezett, igyekeztünk a legjobb tudásunk szerint felkészülni, ám arra nem gondoltunk, hogy az a helyzet áll elő, hogy a hétvégén az új igazolások nem léphetnek pályára – utalt a paksi meccs körül kialakult helyzetre Mátyus János vezetőedző.

 

– Sok mindenről beszélünk – folytatta a tréner. – A csapatról, a játékosokról, a vezetőkről. Egy dologról nem, a szurkolókról. Márpedig ez a játék értük, miattuk van. Ha nem a legjobb összeállításban játszhatunk, nincs sok értelme a meccsnek. Elutazunk Paksra, ott leszünk akkor is, ha a fiatal kapusunknak a mezőnyben kell majd játszania, de értetlenül állok a helyzet előtt.

 

AZ MLSZ ÁLLÁSFOGLALÁSÁRA VÁRNAK

 

Mint ismert, a két csapat ősszel nem játszhatta le meccsét a pálya alkalmatlansága miatt. A szövetség előírása szerint az újrajátszáson csak azok szerepelhetnek, akik ősszel is a klubnál voltak. Ilyen játékosa csak nyolc van a Szparinak. A klub jogásza, dr. Jakab Péter szerint furcsa, hogy a tavaszi második fordulóban nem szerepelhetnek a tavaszi igazolások.

– Jelenleg is várjuk az MLSZ állásfoglalását az ügyben. Mi már a paksi találkozó után írtunk egy levelet, hogy olyan időpontban szeretnénk játszani, amikor minden körülmény adott. Ezért javasoltuk az áprilisi időpontot, de ezt nem engedélyezték – mondta dr. Jakab Péter.


„SZOKNUNK KELL MÉG EGYMÁST”

 

A játékosok közül Törtei Tamás csapatkapitány értékelte a felkészülést.

– Várjuk a tavaszi rajtot, és biztos vagyok abban, hogy sikeresek leszünk. Sok új labdarúgó érkezett hozzánk, szoknunk kell még egymást, de jól haladunk – mondta Törtei Tamás.

D. L.

További képekért kattintson a fotóra!