Fucsovics Márton a 32 között

Fucsovics Márton (78. a világranglistán) és Lloyd Harris (186.) is úgy lépett pályára az Australian Open második fordulójának szerdai összecsapásán, hogy a nyitó fordulóban mindketten döntő szettes küzdelemre kényszerültek, és magasabban jegyzett játékost búcsúztattak.
A kettejük párharcában 3–2-re vezető Marci tűnt frissebbnek, két brékkel gyűjtötte be az első szettet, a másodikban pedig egyetlen adogatáselnyerés is elegendőnek bizonyult az újabb szakaszgyőzelemhez. A harmadik etapban is gondosan ügyelt a szervajátékaira a magyar játékos, aki majd' három szetten át mindössze kétszer hagyta bréklabdához jutni ellenfelét, de azokat is hárította. Aztán 4:4-nél két labdája is volt ahhoz, hogy a meccs megnyeréséért adogathasson, végül azonban neki kellett szerválnia kétszer is a játszmában maradásért – másodjára nem sikerült, a meccs során először veszítette el szervajátékát, így Harris szépített.
A negyedik szettben 1:1-nél előbb Marci két, 2:1-nél pedig Harris öt bréklabdát hagyott parlagon, majd a magyar játékos a legjobbkor, 5:4-nél brékelt, és megnyerte a 3 óra 8 percen át tartó mérkőzést. Ellenfele a harmadik fordulóban, a legjobb 16 közé jutásért az argentin Tomas Martin Etcheverryt (79.) 6:3, 6:2, 6:2-re legyőző olasz Jannik Sinner (16.) lesz.

AUSTRALIAN OPEN, GRAND SLAM, MELBOURNE (76 500 000 ausztrál dollár, kemény pálya)
Férfi egyes
1. forduló: Fucsovics Márton (magyar)–Lloyd Harris (dél-afrikai) 6:2, 6:3, 5:7, 6:4