Frontok jönnek és mennek, de komoly esőt, vagy havazást nem hoznak
Frontok jönnek és mennek, de komoly esőt, vagy havazást nem hoznak

A nyugati anticiklon peremén több front is érint minket, de komoly csapadékot nem fognak hozni. A napsütés és a rétegfelhőzet csatája jellemezheti a hétvége időjárását – írja a met.hu hétvégi előrejelzésében.

 

Északa északkeleten folytatódik a borult, párás idő, a derült tájakon pedig átmenetileg erősen megnövekszik a felhőzet; néhol jelentéktelen, vegyes halmazállapotú csapadék is előfordulhat.

Az északkeleti megyékben szombaton is jobbára borult maradhat az ég, másutt több-kevesebb napsütés várható; főleg a Dunántúlon lehet időnként több a felhő. Az északnyugati szelet éjszaka északnyugaton még többfelé kísérik erős, olykor viharos lökések, majd veszít erejéből a szél, de néhány erős széllökés még szombaton is előfordulhat.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -4 és +4 fok között várható, de a derült, szélvédett, havas helyeken ennél pár fokkal hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton többnyire 3 és 8 fok között alakul, de a borult tájakon csupán fagypont körül valószínű.