Friss sajtóközlemény érkezett – Közterületen is kötelező a maszkviselés
Fotó: Szarka Lajos

A Kormány a koronavírus-járvány miatt kihirdetett veszélyhelyzetet 90 nappal meghosszabbította, s ezzel együtt november 11-én nulla órától újabb, a járványügyi védekezést szolgáló korlátozó szabályok léptek életbe.

Figyelembe véve a nyíregyházi operatív munkacsoport javaslatát dr. Kovács Ferenc polgármester a koronavírus-világjárvány második hulláma elleni védekezésről szóló 2020. évi CIX. törvény, valamint a veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről szóló 484/2020.(XI.10.) Korm. rendelet alapján a mai napon további helyi intézkedéseket hozott.

Ennek értelmében Nyíregyháza Megyei Jogú Város közigazgatási területén belül, belterületen valamennyi közterületen és nyilvános helyen - a veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről szóló 484/2020. (XI. 10.) Korm. rendelet 1. § (1) bekezdésében meghatározott kivételekkel (mint sporttevékenység során, valamint a parkokban, zöldterületeken) - mindenki köteles orvosi maszkot, munkavédelmi maszkot, illetve textil vagy más anyagból készült maszkot olyan módon viselni, hogy az az orrot és a szájat folyamatosan elfedje.

A város területén található kutyafuttatók továbbra is szabadon használhatók, de a kutyatulajdonosoknak a maszk viselése azokban is kötelező a most kiadott rendelet értelmében.

A rendelet szabályainak betartását a Rendőrség és a Honvédség ellenőrzi, a szabályt megszegőkkel szemben szabálysértési eljárás keretében intézkednek.