Francia kéttannyelvű osztállyal várja diákjait a következő tanévtől az Apáczai

Francia kéttannyelvű osztállyal várja diákjait a Nyíregyházi Apáczai Csere János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola a 2020 szeptemberében induló új tanévtől.  Az ország első francia kéttannyelvű osztályába a tavaszi beiskolázáskor lehet jelentkezni, de addig is játékos ráhangoló foglalkozások várják a nagycsoportosokat.

Az angol és a német kéttannyelvű oktatás mellett új színfolt lesz Nyíregyházán az a francia-magyar két tanítási nyelvű képzés A Nyíregyházi Apáczai Csere János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola a 2020/21-es tanévtől, első évfolyamon beindítja a francia-magyar két tanítási nyelvű osztályát. Ebben a képzési formában lehetőség nyílik arra, hogy a célnyelven történő tanulás miatt hamar, már kisgyermekkorban kialakuljon és fenn is maradjon a nyelvtanulás iránti pozitív attitűd. A gyerekek kommunikációs helyzeteken nyugvó, játékos feladatokon keresztül kezdik meg a nyelvtanulást. Az osztályt anyanyelvi lektor is segíti majd, aki kiemelkedő szerepet játszik abban, hogy a gyerekek helyesen és pontosan szólaljanak meg franciául. A két tanítási nyelvű osztályban a diákok több közismereti tárgyat franciául tanulnak majd és a célnyelven ismerkednek a francia nép kultúrájával, történelmével.

A képzésre 2020. tavaszán jelentkezhetnek az érdeklődők. Addig azonban játékos, iskolára hangoló foglalkozásokon ismerkedhetnek meg a gyerekek a francia nyelvvel és szokásokkal.