Fradi-verés Nyíregyházán
Jó játékkal, magabiztosan győzött a férfi kézilabdacsapat.

A tabella második helyén álló Ferencvárost fogadta a harmadik helyezett Nyíregyházi KC a férfi kézilabda-bajnokság tavaszi nyitányán. Az ősszel kilenc mérkőzést zsinórban nyerő hazaiak kezdtek jobban, és az ősszel a legjobban védekező fővárosiakkal szemben 1-2 góllal vezettek az első félidőben. Miközben a kapuban Nagy Levente átlövéseket és ziccereket fogott, elöl Kaplonyi Zoltán öt alkalommal is pontosan lőtt, így folyamatosan nőtt a különbség. Hiába kapott büntetőket a vendég csapat, a csereként beálló Kőrizs István négyből négy (!) hetest is megfogott, így egyre inkább eltávolodott ellenfelétől az NYKC. A második játékrészben egy sokkal inkább támadó felfogású csapatot küldött pályára Varga Zsolt és Gubó Alex, valamint Pánczél Zoltán góljainak köszönhetően már héttel is vezetett a Nyíregyháza. A végén ugyan kicsit közelebb került az FTC, de a hazaiak győztek, és egy pontra megközelítették a tabellán riválisukat.

Nyíregyházi KC–Ferencváros 29–25 (12–9)

Nyíregyháza: Nagy L. - Nagy Cs. 1, Kaplonyi 5, Tumidalsky 2, Pánczél 6, Kleis 3, Tóth. Csere: Kőrizs (kapus), Bécsi, Braun 1, Varga 1, Balda 4, Gubó 6.

Varga Zsolt szakmai igazgató: – Jól játszottunk, a kapusok nagyszerű formában védtek, elől pedig mindig volt olyan játékos, aki átlendítette a csapatot a holtpontokon. Örülök a győzelemnek, ez jó alap lehet a tavaszi szezonra.

Dankó L.